ChemChina şi Sinochem negociază o posibilă fuziune de 120 de miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 mai 2017

ChemChina şi Sinochem negociază o posibilă fuziune de 120 de miliarde de dolari

Companiile chineze de stat ChemChina şi Sinochem poartă discuţii în vederea unei eventuale fuziuni care va crea cel mai mare grup din lume din domeniul chimiei industriale, cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 120 de miliarde de dolari, care va fi condusă de şeful Sinochem, Ning Gaoning, au declarat, ieri, pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuţiilor.

Un acord ar putea fi anunţat până la sfârşitul anului, la câteva luni după ce ChemChina va finaliza preluarea producătorului elveţian de pesticide şi seminţe Syngenta, potrivit Agerpres, care mai scrie că valoarea tranzacţiei este estimată la 43 miliarde de dolari şi reprezintă cea mai mare investiţie chineză peste hotare de până acum.

Pe baza datelor din 2016, cifra de afaceri combinată a ChemChina-Sinochem ar depăşi uşor cea a grupului german BASF, care în prezent este cel mai mare producător mondial de produse chimice, conform agenţiilor de presă.

Sursele internaţionale mai susţin că ChemChina şi Sinochem au accelerat discuţiile privind fuziunea după ce luna trecută Comisia Europeană a aprobat preluarea Syngenta de către gigantul chinez. Aprobarea este condiţionată de vânzarea unei părţi importante din actualele afaceri cu pesticide ale ChemChina, precum şi a unei părţi din activităţile în domeniul pesticidelor ale Syngenta, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager. Tranzacţia fusese aprobată şi de autorităţile de reglementare din SUA şi din China.

Aceasta este a treia megafuziune în rândul giganţilor din domeniul agribusiness. În 27 martie, Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre giganţii americani din domeniul chimiei Dow Chemical şi DuPont, operaţiune în urma căreia ar urma să ia naştere un mastodont cu o capitalizare bursieră de 130 de miliarde de dolari. Revizuirea de către UE a celei de-a treia fuziuni, preluarea de către grupul german Bayer a companiei americane Monsanto, înregistrează progrese.

Tranzacţia este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care caută să-şi îmbunătăţească tehnologia şi expertiza prin achiziţii externe, potrivit agenţiilor de presă străine.

ChemChina este cea mai mare companie chineză din sectorul chimiei cu aproximativ 140.000 de angajaţi. În ultimii ani compania controlată de statul chinez a preluat mai multe companii străine precum Adisseo Group (Franţa), Elkem (Norvegia), Pirelli (Italia) şi KraussMaffei (Germania).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb