Chestorul Senatului, Ioan Chelaru: În trimestrul trei ar putea fi necesară o rectificare bugetară

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 28 aprilie 2009

Chestorul Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a apreciat, ieri, că în trimestrul al treilea ar putea fi necesară o rectificare bugetară care să aducă mai mulţi bani Senatului, după ce prin OUG 34/2009 a fost redusă suma destinată iniţial acestei instituţii.

Ioan Chelaru a explicat: "Avem cu adevărat o problemă. Probabil că trimestrul al doilea va merge, dar din toamnă.. nu ştiu. Probabil o să apelăm tot la bugetul naţional, la o nouă rectificare, care - sperăm noi - să fie pozitivă. Deocamdată, rectificarea prin ordonanţa 34/2009 a fost una negativă".

Chestorul a adăugat că în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, de ieri, secretarul general al acestei Camere a depus un memorandum privind influenţa ordonanţei de urgenţă nr. 34/2009, reieşind că o serie de economii realizate de instituţie în trimestrul întâi au fost anulate.

Ioan Chelaru a declarat: "O serie de economii pe care noi am reuşit să le realizăm în trimestrul I, efectuate la plata orelor suplimentare pentru personalul din serviciile Senatului, la deplasările externe ale senatorilor şi personalului, la carburanţi auto, precum şi la achiziţionarea de publicaţii din presa centrală au fost anulate ca urmare a aplicării acestei ordonanţe, iar creditele care au rămas în bugetul Senatului ni s-a adus la cunoştinţă că sunt insuficiente pentru desfăşurarea normală a activităţii instituţiei noastre în perioada următoare. Va trebui să găsim împreună soluţii, pentru că există cu adevărat riscul unor activităţi insuficient de bine puse la punct la anumite compartimente ale Senatului, din cauza lipsei de buget".

Potrivit acestuia, în comparaţie cu Senatul, Camera Deputaţilor a reuşit să îşi menţină nivelul creditării, la această Cameră reducerile fiind de 4,5 milioane lei

Bugetul Senatului va fi redus cu circa 15 milioane de lei, din care cea mai mare parte reprezintă cheltuieli de personal (peste 10 milioane de lei) şi cheltuieli privind bunuri şi servicii (4,6 milioane de lei), potrivit unui memorandum intern discutat, pe 21 aprilie, de Biroul Permanent al Camerei Superioare a Legislativului. După o serie de reduceri succesive, bugetul pe anul 2009 al Senatului a fost stabilit la 114 milioane de lei, urmând ca, în cazul reducerilor cerute de Guvern, să se ajungă la circa 98,7 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb