Chimcomplex Borzeşti vrea să îşi majoreze capitalul social cu aproape 55%

M.I.
Companii / 17 aprilie 2020

Chimcomplex Borzeşti vrea să îşi majoreze capitalul social cu aproape 55%

Chimcomplex SA Borzeşti, care a cumpărat activele de bază ale Oltchim, vrea să îşi majoreze capitalul social cu aproape 55%, la maximum 458,79 milioane lei, pentru a asigura fondurile necesare derulării de investiţii şi pentru asigurarea capitalului de lucru necesar funcţionării platformelor de la Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 25 mai se află "aprobarea majorării capitalului social al Chimcomplex SA Borzeşti de la 296,5 milioane lei la maximum 458,79 milioane lei, în următoarele condiţii: prin aport în numerar în sumă de 162,29 milioane lei, prin emiterea unui număr de 128.803.474 acţiuni nominative noi cu valoarea nominală de 1,26 lei fiecare; preţul de subscriere a acţiunilor în termenul de preemţiune este de 1,26 lei/acţiune pentru acţionarii înregistraţi la data de înregistrare", potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rata de subscriere, care reprezintă raportul dintre numărul de acţiuni nou emise şi numărul drepturilor de preferinţă, este 0,5473.

"Scopul majorării capitalului social este de a asigura fondurile necesare derulării de investiţii, cât şi pentru asigurarea capitalului de lucru necesar funcţionării platformelor de la Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea", arată compania.

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) are o capitalizare de 1,12 miliarde lei.

Oltchim a vândut activele de bază către Chimcomplex Borzeşti, astfel că activitatea de bază a combinatului chimic este administrată de Chimcomplex.

Acţiunile Oltchim au fost retrase de la tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând din 7 noiembrie 2019.

Tribunalul Vâlcea a dispus în luna mai 2019 începerea procedurii generale a falimentului societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Activitatea societăţii a fost transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele, într-o tranzacţie de aproximativ 127 milioane de euro. La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. companie buna, patron nebun :)

    tanchistul (adica patronul ala nebun de care mie imi place mult :D ) sa faca bine sa vegheze la cum conduce compania asta!  

    in urmatorii 2 ani are niste oportunitati groaznic de bune pentru producerea unor consumabile de uz imediat (uz sanitar si conexe) care sa-l umple de bani. 

    Tanchistule, dupa ce scoti bani buni in urmatorii 2 ani, cumpara distribuitorii mici dar extrem de agili in pietele inconjuratoare geografic Romaniei sa iti faci retea de distibutie pt ce produci in Romania. Dupa care pompeaza produse la vecini (nu en detail ci en gros sa le spargi pietele si sa mai faci preluari dupa aia).  

    Sparge-i la botic , tanchistule! :)

    p.s. Sa-l saluti pe Adrian de la auditul Chimcomplexului din partea mea! :) Il cunosc bine ... E baiat profesionist, inteligent si tare bun la inima ! :) Sa ai grija de el , tanchistule!  

    Prea elegant pentru un exemplu negativ la bursă. Nu merită respectul acționarilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb