China a cerut firmelor de stat să nu mai lucreze cu cele mai mari firme de audit

D.T.
Miscellanea / 23 februarie 2023

China a cerut firmelor de stat să nu mai lucreze cu cele mai mari firme de audit

Preocupările legate de securitatea datelor au determinat autorităţile chineze să ceară firmelor de stat să nu mai lucreze cu cele mai mari patru firme de audit la nivel mondial, deoarece Beijingul încearcă să reducă influenţa auditorilor occidentali, informează News.ro.

Ministerul de Finanţe al Chinei se numără printre entităţile guvernamentale care au oferit îndrumări neoficiale unor întreprinderi de stat chiar luna trecută, îndemnându-le să lase să expire contractele cu PwC, EY, KPMG şi Deloitte.

În timp ce filialele offshore pot folosi auditorii globali, firmele lor mamă au fost îndemnate să angajeze contabili locali chinezi sau din Hong Kong atunci când contractele vor fi reînnoite, adaugă sursa citată.

Ministerul Finanţelor nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii. PricewaterhouseCoopers (PwC) a refuzat să comenteze, iar celelalte firme de audit de top nu au răspuns imediat.

Politica datelor este unul dintre numeroasele domenii asupra cărora China şi-a înăsprit controlul pentru a încerca să se asigure că practicile nu ameninţă interesele naţionale şi economice ale ţării.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. big 4-urile sunt utilizate pentru culegerea de informatie sensibila din diverse state

    aviz Romaniei !  

    1. Pe de alta parte prin audit nici nu mai putea raporta ca ai facut cincinalul in ultimul trimestru:-)

      "Pe de alta parte prin audit nici nu mai putea raporta ca ai facut cincinalul in ultimul trimestru" = dezinformare prin aruncarea de praf in ochi (adica afirmarea de alte chestiuni incat sa distragi atentia si sa o indrepti in multe parti)

      asa actioneaza agentii platiti, dar si alti oameni care au invatat cumva, instinctiv poate, cum sa nu fie onesti si sa nu fie cautatori ai adevarului 

      Voi mujicii sunteti obisnuiti cu "economia politica":-)...Nu te obliga nimeni sa-ti faci audit, dar daca esti companie publica si te listezi la Bursa, adica ceri bani de la investitori, trebuie sa fii transparent ca doar nu o sa ma iau dupa povestile lui putler cum ca "sanctiunile il intaresc":-)

    adio cotari la wall street, bun venit delistari la wall street ! adio banuti imperialisti luati pe hartii goale ! bun venit falimente barosane ! ce debuseu misto era americhia pentru chinezariile ieftine aka blue chipsuri made in china.

    1. Chinezii erau pe Wall Street ca sa cerseasca banii investitorilor americani...acum falitii chinezi vor trebui sa fie sustinuti financiar de Xi...numai "succesuri":-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb