China îşi suspendă exporturile de porumb

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 februarie 2006

China, unul dintre exportatorii importanţi de porumb la nivel mondial, îşi va suspenda livrările de profil către exterior, începînd cu luna martie, din cauza preţurilor mari de pe piaţa internă. Aceste preţuri au crescut la începutul lunii februarie, tocmai datorită exporturilor mari, dar şi a cererii puternice din zona industrială.

Traderi din domeniu şi surse din industria agricolă a Chinei au declarat că, după data de 1 martie, Guvernul de la Beijing nu va mai permite utilizarea cotelor actuale de export şi nici nu va stabili altele. În consecinţă, exporturile de porumb ale Chinei vor fi oprite. În decembrie 2005, Guvernul chinez a stabilit o cotă de export de 4 milioane de tone de porumb, pînă la finele lunii februarie, despre care specialiştii afirmă că a fost menită să sprijine preţurile de pe piaţa internă.

Cotele stabilite de autorităţi permit furnizorilor chinezi de porumb să primească sprijin financiar de la stat, în care este inclus chiar un ajutor pentru transport şi depozitare. În plus, fermierii beneficiază de o reducere a TVA pentru export. "Nu vom mai exporta întrucît nu ne-au fost confirmate noile cote", spun fermierii, citaţi de agenţiile de presă străine. La rîndul lor, traderii din Shanghai au precizat că, pentru moment, nu aşteaptă noi cote.

Provincia chineză Jilin a vîndut, vineri, peste un milion de tone de porumb vechi din stocuri, cu un preţ record, de 1.310 yuani/tonă (136,74 euro/tonă). Cei implicaţi în domeniu declară că tranzacţiile sînt extrem de active, ofertanţii fiind distileriile şi fabricile de nutreţuri din întreaga ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb