China raportează primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om

S.B.
Internaţional / 1 iunie 2021

China raportează primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om

China a raportat marţi primul caz din lume de gripă aviară cu tulpina H10N3 la om, o patologie care afectează de obicei păsările, însă autorităţile oferă asigurări că riscul unei epidemii este ''extrem de mic'', informează Agerpres.

Pacientul, în vârstă de 41 de ani, din oraşul Zhenjiang (est), a fost spitalizat pe 28 aprilie după ce a prezentat febră. O lună mai târziu, medicii au ajuns la concluzia că a fost infectat cu gripă aviară, a precizat Ministerul Sănătăţii.

''Riscul de răspândire la scară largă (la oameni) este extrem de scăzut'', a subliniat instituţia într-un comunicat, precizând că bolnavul ar putea fi externat în curând.

Autorităţile sanitare din provincia Jiangsu au testat toate persoanele care au intrat în contact cu bolnavul şi nu au descoperit nicio persoană infectată cu virusul până în acest moment. Nu a fost făcută nicio precizare cu privire la circumstanţele contaminării.

Ministerul Sănătăţii a indicat că H10N3 nu avea ''capacitatea de a infecta oamenii'' şi este oricum ''slab patogen'' la păsări, altfel spus, puţin susceptibil să declanşeze boala.

Niciun alt caz de H10N3 la om nu a fost raportat altundeva în lume până în prezent, potrivit unui comunicat ministerial.

Mai multe tulpini ale virusului care declanşează gripa aviară au fost descoperite la animale în China, dar epidemiile masive în rândul oamenilor sunt rare.

Alte două tulpini de gripă aviară, H5N1 (în perioada 2003-2011), apoi H7N9 (după 2013), au declanşat contaminări în Asia prin contact direct cu păsări de curte infectate. Dar cazurile de transmitere interumană rămân foarte rare.

Varianta H7N9 a infectat 1.668 persoane şi a dus la 616 decese din 2013, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cum s-or strânge toate numai la ei? Am ajuns sa depindem de ce mănâncă și ce" minuni" mai fac.

    O luăm de la capăt, deci. Nu contează boala, nu contează liliacul sau găina, important e să avem permanent câțiva viruși care ne suflă in ceafă...

    1. Normal! Important sa fie panica non-stop! Nici nu am terminat bine cu covidul de liliac carede fapt era trebuie prin laborator ca vine ruda aviara! Care SIGUR E DE ORIGINE NATURALA! PARDON!

    Ocrotiti-va găinile, ei vor aduce viitoarea pandemie...Ele vor fi "noii lilieci" ai OMS.

    TITLUL ARTICOLULUI ESTE INCORECT. AU EXISTAT SUTE SAU MII DE CAZURI DE INFECTARE LA OAMENI CU VIRUSUL FEBREI AVIARE IN SPECIAL LA CEI CARE LUCREAZA IN DOMENIUL CRESTERII PASARILOR. IMBOLNAVIRILE AU FOST ESALONATE PE MAI MULTI ANI SI NU SE TRANSMIT DE LA OM LA OM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb