Chinezii de la "Hoyo" au început producţia de tractoare la Râşnov

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2010

Chinezii de la "Hoyo" au început producţia de tractoare la Râşnov

Producţia de tractoare de la uzina din Râşnov a companiei chinezeşti "Hoyo" a fost demarată, prima serie de vehicule agricole urmând să fie finalizată la mijlocul lunii viitoare, a anunţat Denisa Vasiles-cu, directorul executiv al companiei râşnovene. Atunci urmează să fie finalizate lucrările la secţia de montaj a uzinei, a mai precizat aceasta.

Denisa Vasilescu, directorul executiv al fabricii, este, de asemenea, şi unul din acţionarii importanţi ai acesteia, deţinând 20% din capitalul social.

Fabrica, acceptată să participe la programul Rabla pentru tractoare, va produce opt modele de tractoare, cu puteri cuprinse între 25 şi 120 cai-putere, cu preţuri care vor pleca de la 6.500 de euro. În programul Rabla, subvenţia acordată de stat la achiziţia de tractoare ajunge la maximum 17.000 de lei, iar pentru 2010, valoarea totală a programului este de 21 de milioane de lei. Pentru fermierii individuali, nivelul maxim de subvenţionare este de 50% din valoarea tractorului, în timp ce pentru persoanele juridice şi asociaţiile de producători agricoli sau de fermieri, subvenţia maximă este de 40% din preţul tractorului. În condiţiile în care cel mai ieftin tractor "Hoyo" (25 cai-putere) costă 6.500 de euro (circa 28.000 lei) şi în lipsa concurenţei, este evident că producătorul chinez se află într-o poziţie foarte bună, putând să absoarbă toate cele 21 de milioane de lei acordate anual pentru acest program, suficienţi pentru achiziţia a 1.235 de tractoare.

Valoarea investiţiei chinezeşti de la Râşnov este de 30 milioane euro, iar fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi. Deşi iniţial se anunţase că aici vor fi asamblate tractoare de 20 - 120 de cai-putere, chinezii au revenit asupra deciziei şi au redus puterea maximă la 30 de cai, maşinile agricole urmând să fie adaptate cerinţelor pieţei româneşti.

Uzina de la Râşnov este controlată de firma chineză "Hoyo - SHK Modern", parte a grupului "Shantuo Agricultural Machinery Equipment", cu o participaţie de 80%, res-tul acţiunilor fiind deţinute de firma românească "Goldex Industry". Denisa Vasilescu deţine integral firma "Goldex Industry".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb