Chişinăul îl convoacă pe ambasadorul rus la MAE

I.A.
Internaţional / 19 aprilie 2023

Chişinăul îl convoacă pe ambasadorul rus la MAE

Şeful diplomaţiei din Republica Moldova, Nicu Popescu, a dispus astăzi convocarea de urgenţă la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pe care l-ar putea informa că un diplomat al ambasadei pe care o conduce este declarat persona non grata, după ce premierul Dorin Recean a sugerat o astfel de decizie în urma incidentului de luni cu liderul Republicii ruse Tatarstan, relatează news.ro.

În şedinţa de guvern de astăzi, premierul Dorin Recean a dat indicaţii către Ministerul de Interne şi către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene să le fie retrase acreditările speciale pe care le au pentru aeroport doi angajaţi ai Ambasadei Federaţii Ruse de la Chişinău, iar unul dintre aceştia să fie, eventual, declarat persona non grata.

Premierul Dorin Recean a spus în sedinţa de guvern: "Luni, patru cetăţeni, unii dintre ei pretinzând că sunt religioşi, au încercat să vină la Chişinău să se implice în alegeri şi politica locală. Cetăţenii care temporar sunt deputaţi şi invită aici pe acei care ajută la uciderea copiilor, femeilor, în Ucraina, nu au ce căuta aici. Moldova nu se asociază cu războiul. Moldova nu trebuie asociată cu aceste atrocităţi.(...) Nu vom accepta ca cineva să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova. Celor care cheamă agresorii în Moldova, indiferent dacă au temporar statut de deputat, le recomand să nu o mai facă. Mulţumesc Poliţiei de Frontieră care şi-a făcut bine meseria".

Recean a cerut: "Celor doi reprezentanţi ai Ambasadei Ruse să li se retragă acreditarea de la Aeroport".

După şedinţa Cabinetului de miniştri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a venit cu precizări. El a spus că Ministerul de Externe de la Chişinău urmează să îl convoace miercuri pe ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov.

Daniel Vodă a explicat: "Anunţul premierului, în contextul retragerii de la doi funcţionari ai Ambasadei Federaţiei Ruse a cartelelor de acreditare se referă la faptul că aceştia au avut un comportament necorespunzător în cazul legat de liderul Tatarstanului. Premierul a evidenţiat că acest comportament necorespunzător din partea unor funcţionari străini în raport cu autortităţile noastre nu este tolerat, respectiv anunţul se referă la faptul că acestor funcţionari ai Ambasadei Federaţiei Ruse urmează să li se retragă cardurile de acces pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău".

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că premierul Dorin Recean a vorbit despre necesitatea examinării declărării ca persona non-grata a unui oficial de la Ambasada Federaţiei Ruse, ca urmare a acestui comportament necorespunzător.

Daniel Vodă a adăugat: "MAEIE convoacă, astăzi, pe ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru a-l informa despre decizia autorităţilor noastre pe cazurile prenotate şi a aduce la cunoştinţă încă o dată despre inadmisibilitatea unui astfel de comportament la adresa autorităţilor noastre".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. NU SE ÎNȚELEGE NIMIC. CE ESTE CERT, E CĂ PREMIERUL ESTE UN PROST MAI MARE DECÂT SANDU !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb