Christian Tour vizează deschiderea de filiale în Ungaria, Serbia şi Polonia

Elena Deacu
Companii #Turism / 14 iulie 2015

Cristian Pandel fondator Christian Tour

Cristian Pandel fondator Christian Tour

Compania îşi retrage acţionariatul din Europa Travel şi Bibi Touring

Christian Tour vizează extinderea pe noi pieţe din Europa Centrală şi de Est, respectiv Ungaria, Serbia şi Polonia, după succesul deschiderii celor din Turcia, Grecia, Spania şi Republica Moldova.

"Am început să investim în agenţii de turism din străinătate încă din 2012, când a apărut Memento Turcia, urmat la scurt timp de Memento Spania. La începutul lui 2014, a venit momentul intrării pe piaţa hotelieră din Grecia, iar, la finele aceluiaşi an, am deschis prima agenţie de turism sub brandul Christian Tour din afara graniţelor României: cea din Chişinău. Pe toate aceste pieţe am înregistrat succese importante şi am acumulat experienţă şi expertiză atât în turismul outgoing, cât şi în cel incoming. Anul trecut, afacerile în turism din Turcia, Grecia şi Spania ale celor doi acţionari români - fraţii Cristian şi Marius Pandel - au înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 7.5 milioane de euro. De aceea, pregătim deschiderea de filiale Christian Tour în Ungaria, Serbia şi Polonia, şi, de asemenea, planificăm începerea de curse charter din aceste ţări către destinaţiile turistice consacrate din Grecia, Turcia, Spania", a declarat Cristian Pandel, fondator şi acţionar majoritar al Christian Tour.

"În această vară a început touroperarea primelor curse charter cu plecare din Chişinău către Grecia. Succesul pe care l-am înregistrat pe această nouă piaţă (de pildă, grade de ocupare de peste 90% la primele plecări) ne-a convins să ne orientăm politica de extindere şi în alte ţări din regiune", detaliază Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Interesul tot mai crescut pentru călătorii în rândul locuitorilor din Europa Centrală şi de Est îi determină pe mulţi din marii touroperatori să se orienteze către aceste pieţe. Polonia, Serbia, Ungaria şi Cehia se regăsesc printre principalele pieţe din regiune care trimit turişti în Grecia şi Turcia într-un număr tot mai mare de la an la an. Acest lucru a fost confirmat de agenţiile de turism de incoming, dar şi de hotelierii din aceste ţări.

Christian Tour, în calitate de proprietar al unui resort de 4 stele din Insula Corfu - Memento Kasioppi Resort -, a constatat aceeaşi tendinţă. În ce priveşte resortul din Insula Corfu, atât în sezonul 2014, cât şi în cel actual, cei mai mulţi dintre turişti au provenit din Cehia, Polonia, România şi Marea Britanie.

"Începând din 2015, am decis să extindem şi să popularizăm brandul Christian Tour în mai mulţe ţări, beneficiind şi de experienţa pe care am acumulat-o ca hotelieri în Grecia. Această consolidare a brandului a fost iniţiată în 2013, când a început înglobarea treptată a companiilor în care eram acţionari. Astfel, Pegas Holidays şi Senior Voyage au devenit branduri de produs ale Christian Tour", explică Marius Pandel.

"Pentru că vizăm consolidarea brandului la care construim de 18 ani încoace, am decis şi retragerea acţionariatului din alte branduri româneşti de turism axate pe nişe - Europa Travel şi Bibi Touring. Prin această decizie urmărim să ne concentrăm asupra zonei de touroperare a destinaţiilor care ne-au făcut celebri şi asupra îmbunătăţirii continue a serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri. Punem accentul pe dezvoltarea turismului intern (în România), dar şi a celui corporate, în interiorul brandului nostru. Credem cu tărie în politica unificării sub acelaşi brand a tuturor tipurilor de produse pe care le concepem, având încredere în puterea brandului-mamă, care este inegalabilă.

Pe termen scurt şi mediu, vom redirecţiona cea mai mare parte din investiţii în această zonă. Îmi doresc să «creştem» renumele brandului Christian Tour şi să îl facem tot mai cunoscut atât local, cât şi dincolo de graniţele României", a adăugat Cristian Pandel.

Christian Tour este una din cele mai mari agenţii de turism din România, înregistrând, împreună cu toate companiile din grupul său, în anul 2014, o cifră de afaceri de 62 de milioane de euro. Christian Tour deţine în acest moment 30 de agenţii proprii în toată România, plus o filială la Chişinău şi cca. 168 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va laudati ca doriti sa imbunatatiti serviciile oferite clientilor, dar in realitate una promiteti si alta... oferiti. La contractarea unui sejur in Rhodos la un hotel foarte scump ni s-au promis 8zile / 7 nopti, charterul Christian Tour urmand a pleca din Bucuresti la pranz si a reveni in jurul aceleiasi ore la terminarea sejurului. In realitate au fost 7 nopti, dar 6 zile si o seara !!!! Charterul a ajuns seara in Rhodos iar returul a fost, dupa 6 zile, la ora 5:00 am !!! Banii incasati au ramas insa aceiasi, niciun fel de scuze, explicatii, ce sa mai vorbim de acordarea vreunei "compensatii" asa cum se practica in lumea europeana a turismului !!! Deci ... tzeapa si turism dambovitean, asat oferiti domnilor de la Christian Tour!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb