Cifra de afaceri din industrie a înregistrat o creştere anuală de 7,3% în mai

N.N.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 7 iulie 2008

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 7,3% în mai faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar faţă de aprilie 2008 cu 2,2%, pe fondul avansului puternic înregistrat în sectorul energetic şi în industria prelucrătoare, care au compensat declinul din industria extractivă, potrivit datelor publicate la finele săptămânii trecute de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna mai faţă de luna corespunzătoare a anului trecut, cifra de afaceri din industrie a fost susţinută de afacerile din industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă, care au sporit cu 29,6%, şi de cele din industria prelucrătoare - cu 5,6%. Industria extractivă a scăzut, în schimb, cu 3,5%, conform datele INS.

Cifra de afaceri din industrie a sporit cu 2,2% în mai, faţă de luna precedentă, susţinută de creşterile din industria extractivă - de 13,9%, şi din indus­tria prelucrătoare - de 3,5%, care au compensat scăderea celor din industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă, cu 10,5%.

Pe marile grupe industriale, cifra de afaceri a înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,4%), industria bunurilor de uz curent (4,2%), cea a bunurilor de capital (3,4%) şi a bunurilor intermediare (3,2%). Industria energetică a scăzut, în schimb, cu 4,3%.

În primele cinci luni ale aces­tui an, cifra de afaceri din indus­trie a crescut cu 5,2%, creştere susţinută de sectorul energetic (28,3%) şi industria prelucrătoare (2,7%). Industria extractivă a scăzut cu 5,1%.

Pe marile grupe industriale, sporirea cifrei de afaceri din primele cinci luni a fost susţinută de creşterile din industria bunurilor de capital (14,7%), industria energetică (16,1%) şi cea a bunurilor intermediare (4,3%), care au compensat diminuarea cu 5,6% a celei din industria bunurilor de uz curent.

Comenzile noi din industrie au avansat cu 13,3% pe piaţa internă şi pe cea externă, în termeni nominali, în primele cinci luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor INS.

În luna mai 2008, comenzile noi din industrie au crescut în termeni nominali faţă de luna precedentă cu 0,9%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul anterior, cu 20,2%.

În primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, care a avansat cu 25,7%, şi în industria bunurilor intermediare, care a consemnat un plus de 20%.

Comenzile noi din industrie în mai 2008, comparativ cu luna precedentă, au fost mai mari cu 0,9% datorită creşterilor din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 8,6%, din industria bunurilor de uz curent, cu 7,8% şi indus­tria bunurilor de capital, cu 1,7%. Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 2,8%.

Creşterea comenzilor noi din industrie, în luna mai 2008, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, a fost susţinută de toate marile grupe industriale. Industria bunurilor intermediare a avansat cu 21,6%, industria bunurilor de uz curent cu 18,1%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 15,1% şi industria bunurilor de capital, cu 12,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb