Cinci artişti români au fost selecţionaţi pentru finala internaţională "Premiul Henkel CEE pentru Artă"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Cultură / 8 august 2005

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) organizează, în acest an, cea de-a patra ediţie a competiţiei "Premiul Henkel CEE pentru Artă", ediţie dedicată desenului contemporan. Pentru prima dată în istoria competiţiei, etapa de preselecţie s-a desfăşurat în România, bucurîndu-se de un mare interes din partea artiştilor. Juriul i-a desemnat pe cei cinci finalişti ce aspiră la marele premiu în valoare de 5.000 euro. În finala internaţională de la Viena, ei vor concura cu artişti din alte 28 de ţări din zona Europei Centrale şi de Est.

"Premiul Henkel CEE pentru Artă" este o competiţie dedicată artiştilor din zona Europei Centrale şi de Est, care acoperă, într-un interval de trei ani, trei domenii diferite ale artei contemporane: desen contemporan, artă fotografică şi design. Ediţia din acest an - cea de-a patra din istoria competiţiei - este dedicată desenului contemporan.

Juriul internaţional, format din experţi în domeniu, se va reuni la Viena în luna septembrie 2005 pentru a alege un singur cîştigator. Acesta va primi, pe lîngă marele premiu în valoare de 5000 euro, sprijinul companiei Henkel CEE pentru organizarea unei expoziţii personale în ţara de origine. Cele mai bune lucrări urmează să fie expuse la Viena, în cadrul unei expoziţii care va avea loc în luna noiembrie 2005. "Pentru Henkel, acest premiu reprezintă o contribuţie semnificativă la procesul de integrare europeană", declară Thumser, Preşedinte al Henkel Central Eastern Europe.

Pe lîngă marele premiu, Henkel CEE oferă tinerilor artişti aspiranţi la glorie "Premiul pentru tineri artişti", în valoare de 1.500 euro. Premiul va fi acordat participanţilor la Programul "Artists-in-Residence" derulat de KulturKontakt Austria. Prin acest program se oferă o bursă de trei luni la Viena pentru tineri artişti din domeniul artelor frumoase, precum şi pentru fotografi din ţările Europei Centrale şi de Sud-Est. Bursa acoperă costurile de cazare, atelier, asigurare şi o indemnizaţie lunară de 900 euro, o bursă pentru instrumente şi o prezentare a lucrărilor la sfîrşitul celor trei luni. Artiştilor li se pun la dispoziţie două ateliere, iar fotografilor - unul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb