Cinci companii interesate de Uzina Tractorul

Ziarul BURSA #Companii / 21 februarie 2005

Uzina Tractorul Braşov trebuie privatizată pînă la 1 iulie a.c., a declarat la sfîrşitul săptămînii trecute, la Braşov, vicepriministrul Adriean Videanu, care a precizat, citat de Rompres, că există 5 companii interesate de această privatizare.

Întrebat care sunt investitorii interesaţi de uzina de tractoare, vicepremierul a refuzat să dea vreun nume. Nici în ce priveşte o dată precisă la care uzina va fi privatizată nu s-a dat un răspuns clar, Adriean Videanu declarînd că acest lucru nu este posibil, în acest moment, pentru că acest termen este condiţionat de rezolvarea unor litigii legate de uzină.

"Gîndim un proces de privatizare fără, însă, a gîndi un proces de ştergere a datoriilor societăţii faţă de bugetul de stat. Atît timp cît Consiliul Concurenţei va accepta acest lucru, vom acorda ajutorul de stat, altfel nu vrem să introducem măsuri distorsionante faţă de documentele semnate cu diverse organisme, pînă acum", a declarat Adriean Videanu.

"La < Tractorul > am hotărît că principalul obiectiv pe care îl avem este de a realiza o privatizare calitativă, adică nu ne interesează ceea ce ar trebui să încaseze Guvernul, acum, pe această unitate, ci ne interesează perspectiva companiei şi care sunt condiţiile de dezvoltare a societăţii. < Tractorul > este un obiectiv strategic pentru noi, chiar dacă a trebuit să preluăm un angajament din fostul Memorandum cu FMI, care ne limitează ca acţiune în zona < Tractorul >, ceea ce înseamnă privatizarea sau lichidarea pînă la sfîrşitul lunii iunie 2005", a precizat Videanu.

Delegaţia condusă de vicepremier, din care au făcut parte ministrul muncii, Gheorghe Barbu, vicepreşedintele AVAS, Corin Nicolae Lunganu, şi reprezentanţi ai Ministerelor Economiei şi Finanţelor, a avut o întîlnire cu conducerea şi sindicatele de la < Tractorul >, după care a discutat cu conducerea unor societăţi private sau aflate în curs de privatizare, precum "Hidromecanica" SA, "Nitramonia" Făgăraş şi "Colorom" Codlea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb