Uzina Tractorul Braşov trebuie privatizată pînă la 1 iulie a.c., a declarat la sfîrşitul săptămînii trecute, la Braşov, vicepriministrul Adriean Videanu, care a precizat, citat de Rompres, că există 5 companii interesate de această privatizare.
Întrebat care sunt investitorii interesaţi de uzina de tractoare, vicepremierul a refuzat să dea vreun nume. Nici în ce priveşte o dată precisă la care uzina va fi privatizată nu s-a dat un răspuns clar, Adriean Videanu declarînd că acest lucru nu este posibil, în acest moment, pentru că acest termen este condiţionat de rezolvarea unor litigii legate de uzină.
"Gîndim un proces de privatizare fără, însă, a gîndi un proces de ştergere a datoriilor societăţii faţă de bugetul de stat. Atît timp cît Consiliul Concurenţei va accepta acest lucru, vom acorda ajutorul de stat, altfel nu vrem să introducem măsuri distorsionante faţă de documentele semnate cu diverse organisme, pînă acum", a declarat Adriean Videanu.
"La < Tractorul > am hotărît că principalul obiectiv pe care îl avem este de a realiza o privatizare calitativă, adică nu ne interesează ceea ce ar trebui să încaseze Guvernul, acum, pe această unitate, ci ne interesează perspectiva companiei şi care sunt condiţiile de dezvoltare a societăţii. < Tractorul > este un obiectiv strategic pentru noi, chiar dacă a trebuit să preluăm un angajament din fostul Memorandum cu FMI, care ne limitează ca acţiune în zona < Tractorul >, ceea ce înseamnă privatizarea sau lichidarea pînă la sfîrşitul lunii iunie 2005", a precizat Videanu.
Delegaţia condusă de vicepremier, din care au făcut parte ministrul muncii, Gheorghe Barbu, vicepreşedintele AVAS, Corin Nicolae Lunganu, şi reprezentanţi ai Ministerelor Economiei şi Finanţelor, a avut o întîlnire cu conducerea şi sindicatele de la < Tractorul >, după care a discutat cu conducerea unor societăţi private sau aflate în curs de privatizare, precum "Hidromecanica" SA, "Nitramonia" Făgăraş şi "Colorom" Codlea.