Ciolacu: "Vom găsi soluţiile cele mai bune pentru a nu se opri realizarea metroului clujean"

F.D.
Politică / 21 septembrie

Ciolacu: "Vom găsi soluţiile cele mai bune pentru a nu se opri realizarea metroului clujean"

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, şi-a exprimat speranţa de a găsi "soluţiile cele mai bune" pentru a nu se opri realizarea metroului clujean, relatează Agerpres.

"Am un motiv personal de îngrijorare în ceea ce priveşte finanţarea metroului de la Cluj-Napoca. Am vorbit şi cu domnul primar, ştie şi dânsul speţa foarte bine, dar dumneavoastră ştiţi la fel de bine ca şi mine, de altfel, că finanţare era parţial, (...), doar 300 de milioane de euro, necesarul pentru această investiţie fiind de 2,2 miliarde de euro. Deci, oricum, trebuie căutată o sursă pentru a finaliza întreg proiectul. Haideţi să vedem răspunsul Comisiei", a spus Ciolacu, la Cluj-Napoca.

Prim-ministrul a precizat că a modificat legislaţia şi în privinţa "certificatelor verzi".

"Am modificat legislaţia, acolo. De aceea am şi vorbit cu domnul primar. N-am stat anchilozaţi. Cumva, la ce mesaje am primit, trebuia să anticipăm anumite lucruri, mai ales că este o investiţie în curs. Asta ar fi trebuit anticipată de domnul primar, dar câteodată nu avem informaţia când ne dorim. Eu sunt ferm convins şi cu această modificare şi din certificatele verzi - e transport verde metroul - vom găsi soluţiile cele mai bune să nu oprim această investiţie", a arătat premierul.

Întrebat "cum s-au pierdut cei 300 de milioane de euro din PNRR" alocaţi finanţării investiţiei de la metroul clujean, Marcel Ciolacu a spus: "Dânşii au găsit anumite probleme în ceea ce priveşte procedura de licitaţie. Este şi un raport al Autorităţii de Audit din România, pe care l-au luat în considerare, este şi un raport al Curţii de Conturi din România. (...) Noi suntem obligaţi să tăiem 10% din împrumut. Mie nu-mi place să mă cert. Decât să rămânem anchilozaţi (....) am început un dialog de a găsi o soluţie şi sunt ferm convins că vom găsi o soluţie".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu mai aruncati bani pe fereastra pentru mofturile lui Boc , a carat destul bani cand era PM , de asta nu s-au facut drumuri in Moldova , ca ducea banii la Cluj , faceti sistem de irigatii pentru agricultura si impotriva inundatiilor , astea-s prioritati , nu 3 statii de metrou .

    Metroul de la cluj a pierdut 300 milioane euro din PNNR . De ce ? Pai , finantarile europene sunt verificate la sange si nu merge cu parandaraturi . Ce pot sa zic ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb