Cioloş despre dosarul APIA: "România nu are de ce să primească avertisment"

Companii #Agricultură / 1 septembrie 2013

Cioloş despre dosarul APIA: "România nu are de ce să primească avertisment"

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, afirmă că România nu are de ce să primească un avertisment de la Comisia Europeană din cauza dosarului APIA, în care directorul adjunct Aurel Pană a fost arestat pentru corupţie, deoarece nu este o problemă de sistem.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a fost întrebat de jurnalişti, vineri, la Ciugud, judeţul Alba, dacă România ar putea să primească un avertisment de la Comisia Europeană din cauza dosarului APIA, în care directorul adjunct al instituţiei, Aurel Pană, a fost arestat pentru fapte corupţie.

"Nu are de ce să primească avertisment, pentru că s-a identificat o problemă, autorităţile judiciare din România au luat măsurile şi acum, sigur, şi Comisia Europeană aşteaptă rezultatul anchetei pentru a vedea dacă problema e izolată şi dacă e vorba doar de persoanele care sunt vizate acum de anchetă sau dacă e o problemă mai largă de fraudă. Nu e problemă de sistem, deci de asta nu se pune problema atenţionării legat de modul de funcţionare al Agenţiei de Plăţi, pentru că nu e o problemă de sistem, de funcţionare a Agenţiei de Plăţi. E vorba de anumiţi responsabili sau în cazul respectiv de un responsabil la vârf al unei agenţii de plăţi", a spus Cioloş, citat de Mediafax.

Comisarul european şi-a exprimat, totodată, îngrijorarea că "un director general adjunct la o agenţie de plăţi care gestionează miliarde de euro îşi permite să facă asemenea lucruri", dar şi pentru faptul că în astfel de poziţii ajung oameni care "au alte preocupări decât buna gestiune a fondurilor".

"Sigur că pe mine, personal, mă îngrijorează că un director general adjunct la o agenţie de plăţi care gestionează miliarde de euro îşi permite să facă asemenea lucruri. Sper să fie un caz izolat şi sper totodată să se ia măsuri ca să nu se mai ajungă ca, după nişte recrutări care trebuie să se facă pe bază de competenţe pentru astfel de posturi, să ajungă în astfel de poziţii oameni care văd că au alte preocupări decât buna gestiune a fondurilor. Dar, încă o dată, până în momentul de faţă tratăm cazul respectiv ca atare, ca un caz izolat, şi aşteptăm să vedem rezultatul anchetei", a afirmat Dacian Cioloş.

Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a fost arestat preventiv în 14 august, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Pană fusese reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind reţinut şi Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ar fi cazul sa nu se mai faca numiri numai pe criterii politice.Trebuie sa fie facute pe criterii de competenta.Pleaca tinerii din tara fiidca in sistemul de stat majoritatea angajarilor se fac pe criterii politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb