CIOLOŞ: "Informaţiile privind teza de doctorat a premierului trebuie clarificate de urgenţă"

J.P.
Politică / 18 ianuarie 2022

"Informaţiile privind teza de doctorat a premierului trebuie clarificate de urgenţă"

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice "de urgenţă" informaţiile conform cărora teza sa de doctorat ar fi plagiată, conform Agerpres.

Liderul USR a scris pe Facebook că, în situaţia în care aceste informaţii se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare.

"Îi cer prim-ministrului să solicite singur o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza a respectat toate cerinţele academice. Chiar dacă premierul nu face acest lucru, CNATDCU trebuie să se autosesizeze rapid şi să clarifice acest caz, pentru că impostura este incompatibilă cu funcţia publică, iar furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României. Declaraţia pe care a dat-o premierul Ciucă potrivit căreia a respectat legea din acel moment nu este nici convingătoare şi nici nu răspunde acuzaţiilor aduse. Un plagiat are o definiţie ştiinţifică foarte clară şi este probat simplu", a transmis Cioloş.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis a promis o "Românie Educată" şi "toleranţă zero faţă de orice abatere de la cultura integrităţii în mediul academic".

Potrivit lui Cioloş, şeful statului trebuie să ia atitudine după apariţia acestor informaţii referitoare la teza de doctorat a premierului.

PressOne a publicat marţi un articol conform căruia teza premierului Nicolae Ciucă în baza căreia a devenit doctor în ştiinţe militare în 2003 ar include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ...ȘI A CELOR CARE N - AU ȘI DE CE N -. A U : I N S T A N T !!!!!!!!!

    Nu ai nici-o sansa la scaunul lui Ciuca,

    am vazut ce poti nu te forta!! 

    1. Stai bine cu imaginatia.

    Lasa-l domnule, ca nu-i mare lucru. In 2016 cineva furat legea 223, a pensiilor militare si, in locul ei sub nasul lui Ciuca a pus rahatul de OUG 57. art 40 si a lasat fostii militari in fundul gol. Si nimeni nu a patit nimic, de parca in Ro. nu ar fi CCR, Justitie, consiliul le.. Asa ca lasa-l domnule. Ca daca vreti sa verificati deschideti cutia .. Va trebuie sa stabiliti prima data pe cine a plagiat. Si cine stie pana unde se intinde rama. Credeti ca lucrarile acelea sunt autentice? Daca plagiatul este si el plagiator si.. Ce va faceti?

    Si apoi, ai vazut, el este prieten cu leul, tu cu vulpea. Nu-ti ajunge ca ti-a luat osul? Lasa-l domnule ca se poate mai rau. . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb