Circa 500 de angajaţi ai unei societăţi de prelucrare a lemnului din Harghita au intrat în grevă de avertisment

Ziarul BURSA #Companii / 8 iulie 2004

Aproximativ 500 de angajaţi de la societatea de prelucrare a lemnului Colemn din Gălăuţaş au intrat, ieri, în grevă de avertisment, din cauză că cei din conducerea firmei intenţionează să disponibilizeze aproape o jumătate din personal. Ieri, între orele 12:00 şi 14:00, cei aproximativ 500 de angajaţi ai societăţii Colemn Gălăuţaş au declanşat o grevă de avertisment, sistînd orice fel de activitate.

Potrivit liderului sindicatului liber al muncitorilor de la Colemn Gălăuţaş, Adrian Groza, citat de Rompres, principala nemulţumire a oamenilor este legată de "concedierile masive ilegale" care vor avea loc în perioada următoare. Acesta a precizat că, pînă în prezent, au fost trecute pe listele de disponibilizări 21 de persoane, urmînd ca în contextul unui proces de restructurare din cadrul societăţii să fie disponibilizaţi, în perioada următoare, aproape o jumătate din angajaţi.

"Aceste disponibilizări se fac fără nici un fel de protecţie socială şi fără să se acorde salarii compensatorii", a afirmat Adrian Groza, care a adăugat că oamenii sunt disperaţi, majoritatea neavînd altă sursă de venit decît salariul primit de la societate. În plus, sindicaliştii acuză conducerea Colemn Gălăuţaş că nu sunt asigurate condiţiile de securitate şi sănătate a muncii în unele secţii, lucrătorii sunt obligaţi la "muncă forţată", fără a li se achita orele de muncă suplimentară şi că nivelul salariilor este foarte redus, deşi salariul minim pe economie s-a majorat.

Liderul sindicaliştilor a mai spus că protestul este legal şi că, dacă în termen de cinci zile conducerea societăţii nu va adopta o soluţie favorabilă faţă de problemele muncitorilor, se va declanşa greva generală. La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita pentru a verifica dacă sesizările muncitorilor se confirmă. Conducerea societăţii a refuzat să facă declaraţii presei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb