Cisco extinde portofoliul de switch-uri Catalyst

Comunicat Cisco
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 februarie 2007

Switch-urile din seria Cisco Catalyst 3750-E asigură acces cablat/wireless securizat, performant şi scalabil pentru structurile de tipul campus interactiv

Convergenţa dintre comunicaţiile de date/voce/video şi facilităţile de mobilitate impulsionează dezvoltarea de noi servicii comerciale interactive - IPTV, sisteme IP pentru videoconferinţe şi teleprezenţă - în reţelele de campus, ajutând clienţii să-şi sporească productivitatea în condiţiile reducerii costurilor de operare. Cisco a anunţat astăzi ofertele pentru noul switch Cisco Catalyst, care asigură că aceste servicii noi se furnizează la cele mai înalte niveluri de performanţă, de disponibilitate, de calitate a serviciilor (QoS) şi de securitate, coexistând cu aplicaţiile vitale din reţelele de campus.

Fiind o componentă integrată în nivelul infrastructural conectat al arhitecturii Cisco SONA (Service Oriented Network Architecture), soluţia Cisco Campus Network permite implementarea de aplicaţii şi de comunicaţii comerciale în timp real. Printre elementele noi ale soluţiei Cisco Campus Network se numără: Switch-urile Cisco Catalyst 3750-E şi 3560-E:

- Linie enterprise-class de 10/100/1000 switch-uri pentru dulapuri de cablare cu configuraţii complete PoE (Power over Ethernet) şi legături ascendente (uplinks) de la 1 Gigabit Ethernet la 10 Gigabit Ethernet cu posibilitate de upgrade. Switch-urile Cisco Catalyst 3750-E oferă Cisco StackWise Plus pentru facilitarea utilizării şi instalării, performanţe sporite şi o rezilienţă superioară.

- Switch-urile compacte Cisco Catalyst 3560 şi Catalyst 2960: Switch-uri cu factori de formă mici, Fast Ethernet şi Gigabit Ethernet. Precum şi configuraţii PoE destinate sălilor de întrunire, sălilor de clasă şi altor medii cu limitări de spaţiu şi de cablare.

- Sursă de alimentare de CA îmbunătăţită de 8700 W pentru seria Cisco Catalyst 6500: Densitate PoE de referinţă în industria de profil cu redundanţă completă.

- Cisco Catalyst 4500 Series Full Image In-Service Software Upgrade (ISSU): Asigură continuitatea proceselor comerciale, permiţând upgrade-ul integral al software-ului Cisco IOS fără întreruperi operaţionale.

- Cisco Redundant Power System (RPS) 2300: Sistem de alimentare redundant care asigură utilizatorilor servicii de reţea neîntrerupte în cazul unei defectări a sursei de alimentare interne.

- Cisco X2 LRM 10 Gigabit Ethernet: Un adaptor optic de 10 Gigabit care utilizează cablurile din fibră optică existente pentru conectarea ascendentă (uplink) la 10 Gigabit Ethernet pentru întreaga serie Cisco Catalyst, completând astfel portofoliul de adaptoare optice de 10 GB.

"Cisco a pus bazele instalării de servicii avansate pentru comunicaţii de voce şi video prin îmbunătăţirile aduse portofoliului Cisco Catalyst, care facilitează migrarea la reţelele de tipul "generaţia următoare" de 10 Gigabit, extind capabilităţile PoE şi sporesc controlabilitatea aplicaţiilor şi eficienţa operaţională. Soluţiile anunţate astăzi vor extinde facilităţile de acces cablat sau wireless ale utilizatorilor şi, în acelaşi timp, vor simplifica administrarea reţelelor şi managementul operaţiilor pentru administratorii IT ai reţelelor distribuite,"a declarat Zeus Kerravala, Senior Vice President of Enterprise Research, Yankee Group.

Switch-urile pentru dulapuri de cablare cu legături ascendente (uplinks) Ethernet de 10 Gigabit

Seria Cisco Catalyst 3750-E de switch-uri superpozabile şi seria Catalyst 3560-E de switch-uri autonome facilitează instalarea de aplicaţii convergent securizate şi, în acelaşi timp, maximizează protejarea investiţiilor pentru reţelele evolutive şi cerinţele aplicaţiilor în timp real. Incluzând Cisco StackWise Plus, seria Cisco Catalyst 3750-E Series este compatibilă cu varianta anterioară StackWise şi se poate integra unitar cu switch-urile Catalyst 3750, controlerul LAN wireless integrat Cisco Catalyst 3750 şi routerele Cisco cu servicii integrate (ISR).

Optimizate pentru instalări de tipul 10 Gigabit Ethernet, switch-urile Cisco Catalyst 3750-E şi 3560-E ajută la structurarea de dulapuri de cablare fiabile, facilitând, atunci când cerinţele comerciale o impun - prin utilizarea modulului Cisco TwinGig Converter - upgrade-uri de la două legături ascendente (uplinks) Gigabit Ethernet la o singură legătură ascendentă (uplink) 10 Gigabit Ethernet.

Universitatea Duke, una dintre cele mai cunoscute instituţii naţionale de învăţământ superior (Durham, Carolina de Nord), este dotată cu o reţea cu 27.000 de noduri pentru studenţi, profesori şi administratori. Dispunând deja de peste 1000 de switch-uri Cisco Catalyst 3750 instalate, administratorii IT au în vedere efectuarea unui upgrade al reţelei cu noul produs Cisco Catalyst 3750-E.

"Switch-ul Cisco Catalyst 3750-E are un set de caracteristici care satisfac cerinţele noastre privind o reţea de tipul "generaţia următoare". Am planificat adăugarea la switch-urile existente a unui switch Cisco Catalyst 3750-E cu 48 de porturi pentru a spori performanţele conexiunilor Gigabit Ethernet. Ne sunt necesare conexiuni 10 Gigabit Ethernet pentru telecomunicaţii performante şi instalări de centre de date, aşteptându-ne chiar la upgrade-uri suplimentare pe măsură ce se extind instalările de aplicaţii video la nivelul întregului campus. Switch-ul Cisco Catalyst 3750-E ne permite acum să efectuăm instalări cu legături ascendente (uplinks) de 1 Gigabit, cu posibilitatea de a efectua cu uşurinţă upgrade-uri ulterioare la legături ascendente (uplinks) de 10 Gigabit Ethernet." (Kevin Miller, Senior Manager of Network Services, Universitatea Duke).

Switch-urile Cisco pentru dulapuri de cablare asigură o densitate PoE de referinţă în industria de profil Switch-urile Cisco Catalyst 3750-E şi Catalyst 3560-E oferă o densitate PoE de referinţă în industria de profil, asigurând o putere conformă standardului IEEE 802.3af Class 3 (15,4 W) pentru fiecare port dintr-o structură cu factor de formă de tipul unitate cu un singur sertar. Unul dintre elementele noi ale switch-urilor Cisco Catalyst 6500 este sursa de alimentare de CA îmbunătăţită de 8700 W, care asigură o densitate PoE de referinţă în industria de profil într-un factor de formă modular, asigurând pentru fiecare port o putere conformă standardului IEEE 802.3af Class 3 (15,4 W).

Extinderea accesului la reţea în exteriorul dulapului de cablare

Switch-urile compacte Cisco Catalyst 3560 şi Catalyst 2960 asigură o securitate îmbunătăţită şi servicii avansate pentru densităţi de instalare reduse în exteriorul dulapului de cablare. Dimensiunile reduse, carcasa durabilă din metal, funcţionarea silenţioasă fără ventilatoare, montarea uşoară pe perete sau sub birou şi sistemul antifurt determină ca switch-urile compacte Cisco Catalyst să fie ideale pentru săli de întrunire, săli de clasă, birouri de microfiliale şi diverse alte locaţii.

Compania Aida Cruises (Germania) instalează switch-uri compacte Cisco Catalyst pe noile sale vase de croazieră pentru a permite accesul la Internet, telefonia IP, sisteme de divertisment pentru audio şi video la cerere, cumpărături online şi programarea activităţilor de croazieră. Switch-urile compacte Cisco Catalyst 3560 acceptă inteligenţă avansată cu PoE pentru servicii convergente de comunicaţii de voce, video şi de date; fiecare switch va fi instalat în dulapuri de coridor de dimensiuni mici şi va deservi două cabine, permiţând astfel reducerea semnificativă a cantităţii de cabluri de conectare.

"Noua gamă de switch-uri compacte de la Cisco constituie baza ideală pentru soluţia noastră mobilă de "info-divertisment" pe care o oferim clienţilor noştri îmbarcaţi pe vasele de croazieră. Având la dispoziţie un sistem de divertisment cu facilităţi speciale de programare a evenimentelor, vilegiaturiştii vor dispune de mai multe posibilităţi de a-şi particulariza activităţile de vacanţă şi, de asemenea, de a beneficia de acces la Internet şi de telefonie IP pentru a fi "conectaţi" oricând doresc acest lucru." (Dr. Jörg Liebe, Director, Voice Integration Products, Lufthansa Systems - furnizor de soluţii pentru Aida Cruises)

Disponibilitate şi eficienţă operaţională sporite prin îmbunătăţirile software

Pentru a contribui la maximizarea disponibilităţii reţelelor şi la eliminarea întreruperilor planificate ale serviciilor, Cisco oferă capabilităţi de Full image In-Service Software Upgrade (ISSU) pe switch-urile Cisco Catalyst 4507R şi Cisco Catalyst 4510R cu motoare de supervizare redundante. Full image ISSU permite clienţilor să facă upgrade la întreaga imagine a software-ului Cisco IOS fără a necesita întreruperi operaţionale ale switch-urilor sau ale reţelelor.

Pentru a contribui la sporirea eficienţei operaţionale, pe switch-urile Cisco Catalyst 3750-E şi Cisco Catalyst 3560-E (precum şi pe cele care vor urma) se vor preinstala imagini ale software-ului Cisco IOS care vor permite clienţilor să activeze seturi specifice de caracteristici fără necesitatea încărcării unor imagini noi ale software-ului Cisco IOS. Acest nou tip de abordare a instalării şi administrării software-ului şi a serviciilor va ajuta clienţii să îmbunătăţească administrarea imaginii şi să faciliteze verificările de conformare la licenţe şi auditurile. Rezilienţă a alimentării cu energie electrică.

Cisco RPS 2300 furnizează continuu energie electrică de siguranţă pentru unul sau două din maximum şase dispozitive ataşate - inclusiv pentru switch-uri cu configuraţie fixă din seria Cisco Catalyst şi routere Cisco cu servicii integrate. Această sursă de siguranţă detectează momentul când un dispozitiv ataşat se confruntă cu o defectare a sursei de alimentare interne şi începe să furnizeze imediat energie electrică pentru asigurarea neîntreruptibilităţii operaţionale.

Despre Cisco Systems

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care contribuie la transformarea conectării, comunicării şi colaborării interpersonale.

Cisco, Cisco Systems şi sigla Cisco Systems sunt mărci înregistrate ale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie. Acest document face parte din Informaţiile Publice Cisco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb