Cisco şi IBM fac parteneriat pentru a combate criminalitatea cibernetică

Alexandra Cismaru
Companii / 8 iunie 2017

Logo Cisco (Sursa foto: Wikipedia)

Logo Cisco (Sursa foto: Wikipedia)

Cisco şi IBM (NYSE: IBM) Security au anunţat că lucrează împreună la adresarea eficientă a problematicii globale reprezentate de ameninţările cibernetice în creştere, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii companiilor transmit: "În cadrul unui nou parteneriat de colaborare, Cisco şi IBM Security vor lucra împreună la elaborarea de produse şi servicii, precum şi în zona informaţiilor legate de ameninţări, în beneficiul clienţilor".

Soluţiile de securitate Cisco se vor integra cu soluţiile QRadar de la IBM pentru protecţia organizaţiilor în zonele de reţea, puncte de acces şi cloud. De asemenea, clienţii vor beneficia de posibilităţile oferite de IBM Global Services pentru suportul produselor Cisco în cadrul ofertelor de tip Managed Security Service Provider (MSSP), potrivit sursei citate.

Reprezentanţii companiilor precizează: "Colaborarea va da naştere şi la o nouă relaţie între echipele de cercetare în zona securităţii informatice IBM X-Force şi Cisco Talos, care vor începe să colaboreze în cadrul cercetărilor pentru obţinerea de informaţii legate de ameninţări şi al coordonării pentru răspuns la incidente majore de cibersecuritate".

În comunicat se mai susţine că una din problemele cheie care afectează echipele de securitate constă în proliferarea instrumentelor de protecţie care nu comunică sau nu se integrează unele cu altele, iar un studiu recent efectuat de Cisco în rândul unui număr de 3000 de directori de securitate a descoperit că 65 la sută din organizaţii folosesc între şase şi 50 de produse diferite de securitate. Gestionarea unei asemenea complexităţi înseamnă provocări la adresa supra-solicitatelor echipe de securitate şi poate duce la breşe potenţiale în structura de protecţie.

Conform sursei, Relaţia dintre Cisco şi IBM Security se concentrează pe ajutorarea organizaţiilor în reducerea timpilor de detecţie şi contracarare a ameninţărilor, oferind organizaţiilor instrumente integrate care ajută a automatizarea răspunsului la ameninţări cu viteză şi acurateţe sporite.

Costul daunelor generate de atacuri asupra datelor continuă să crească pentru companii. În anul 2016, Ponemon Institute a descoperit că în cazul companiilor studiate, costul a atins nivelul record de patru milioane USD, o creştere de 29 la sută în ultimii trei ani. De asemenea, răspunsul lent poate avea impact în termeni de daune, incidentele care au durat peste treizeci de zile până la anihilare au costat cu un milion USD mai mult decât cele la care răspunsul a fost găsit în mai puţin de treizeci de zile. Astfel de costuri în creştere fac ameninţările tot mai relevante iar blocarea rapidă a celor din urmă devine un element central al oricărei abordări integrate legate de apărare, se mai arată în sursa citată.

Reprezentanţii companiei au mai spus: "Combinaţia dintre cele mai bune oferte de securitate Cisco şi abordarea de tip arhitectură de sistem a acestei companii şi platforma Cognitive Security Operations de la IBM va ajuta clienţii să-şi securizaze organizaţiile mai eficient, de la mediul de reţea la punctele de acces şi la mediul cloud. Ca parte a acordului de colaborare, Cisco va construi noi aplicaţii pentru platforma de security analytics QRadar de la IBM. Primele două aplicaţii noi vor fi proiectate ca să ajute echipele de securitate să înţeleagă şi să răspundă ameninţărilor evoluate şi vor fi disponibile pe IBM Security App Exchange. Aceste aplicaţii vor îmbogăţi experienţa utilizatorilor şi vor ajuta clienţii să identifice şi să remedieze incidentele cu mai mare eficienţă atunci când aceştia folosesc soluţiile Next-Generation Firewall (NGFW), Next-Generation Intrusion Protection System (NGIPS), Advanced Malware Protection (AMP) şi Threat Grid de la Cisco".

Ca urmare a acestei colaborări extinse, echipa Managed Security Services de la IBM, care gestionează securitatea pentru un număr de peste 3700 de clienţi la nivel global, va lucra împreună cu Cisco la furnizarea de noi servicii. Pe măsură ce clienţii de tip enterprise îşi mută infrastructura de securitate către furnizori de cloud public şi privat, IBM Security va furniza servicii gestionate de securitate ca suport pentru platformele de securitate Cisco din servicii de top de cloud public, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar actiunile baltesc la 40 de ron, nu e normal.

    Teoretic trebuiau sa scada cel putin cu aceasta suma.

    Cine tine actiunile sus si de ce? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb