"Citigroup" are pierderi de 7,6 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2010

Banca americană "Citigroup" Inc., deţinută în proporţie de 27% de stat, a înregistrat pierderi de 7,6 miliarde dolari în ultimul trimestru din 2009, ca urmare a cheltuielilor generate de ieşirea din programul de sprijin al guvernului SUA.

Pierderea a fost de 33 de cenţi/acţiune, cu mult sub cea record, de 3,40 dolari/titlu, consemnată în ultimele trei luni din 2008. La acel moment, pierderile băncii însumau 17,3 miliarde dolari.

În ce priveşte rezultatul din trimestrul al patrulea al anului trecut, analiştii anticipau o pierdere mai mică decât cea anunţată, respectiv 30 de cenţi/acţiune.

Vânzările "Citigroup" s-au redus cu 4,3% în perioada de raportare, la 5,41 miliarde de dolari.

În decembrie 2009, "Citigroup" a rambursat Trezoreriei SUA 20 de miliarde dolari din pachetul de sprijin primit, ceea ce i-a generat băncii costuri brute de 8 miliarde dolari. Dacă nu sunt luate în calcul costurile de rambursare a sprijinului primit de la stat, pierderea "Citigroup" a fost de 1,4 miliarde de dolari în ultimul trimestru din 2009, respectiv 6 cenţi/acţiune.

Conducerea "Citigroup" a anunţat: "Am făcut un progres enorm în 2009. Ne-am consolidat capitalul, am redus mărimea şi scopul companiei, ne-am reorientat strategia de business astfel încât să avem de câştigat din activităţile reţelei noastre globale".

De precizat că rata de capital Tier 1 a "Citigroup" a fost de 9,6% la finele lui 2009, comparativ cu 2,3% la sfârşitul anului precedent.

Veniturile obţinute de bancă pe segmentul de consum au sporit cu 0,2%, la 5,72 miliarde dolari, iar cele din tranzacţii şi investiţii - cu 5,9%, la 5,4 miliarde de dolari.

Anul care abia a început ar putea însemna pentru "Citigroup" continuarea eforturilor de redresare, lupta cu pierderile din creditele fără acoperire şi accelerarea vânzării operaţiunilor neprofitabile.

"Citi Holdings", partea din grup care cuprinde activele ce vor fi înstrăinate, a avut pierderi de 2,44 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea din 2009. Activele "Citi Holdings" s-au redus cu 70 de miliarde de dolari în această perioadă, la 547 miliarde (aproape o treime din totalul activelor băncii).

"Citicorp", divizia pe care conducerea intenţionează să o păstreze, a avut un profit de 1,73 miliarde de dolari în ultimele trei luni din 2009, faţă de o pierdere de 5,52 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2008.

"Citigroup" şi-a majorat cu 706 milioane de dolari provizioanele pentru creditele fără acoperire în ultimul trimestru din 2009, rezervele ajungând astfel la 6,1% din totalul creditelor acordate de bancă. În perioada menţionată, pierderile nete din credite au fost de 7,13 miliarde de dolari, faţă de 7,97 miliarde în trimestrul al treilea din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb