CÎŢU: "România a pierdut 4,7 milioane de euro fonduri europene pentru teste COVID"

J.P.
Politică / 14 octombrie 2021

"România a pierdut 4,7 milioane de euro fonduri europene pentru teste COVID"

România a pierdut în acest an fonduri europene de 4,7 milioane de euro pentru decontarea de teste RT PCR şi rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, a declarat, joi, premierul interimar Florin Cîţu, care a susţinut că motivul ar fi faptul că fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă nu a urgentat semnarea contractului de finanţare, conform Agerpres.

Potrivit prim-ministrului, Comisia Europeană a lansat o linie de finanţare destinată statelor membre în vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID, în cadrul instrumentului de finanţare ESI şi au fost solicitate depuneri de aplicaţii.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a depus o aplicaţie pentru obţinerea de fonduri în data de 2 iulie, care a fost analizată de Comisia Europeană şi aprobată suma de 4,7 milioane de euro pentru decontarea a 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen.

"Decontarea, rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoane solicitante pentru perioada iunie - octombrie 2021. În ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare menţionăm următoarele: acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcţia Juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia; contractul a fost returnat Direcţiei Juridice neavizat în 7 septembrie. Deci, aceşti bani au fost pierduţi pentru că ministrul de la momentul respectiv nu a dat curs acestui lucru", a afirmat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Lasa penibilule ca ai avut tu grija sa ne indatorezi cu miliarde de euro, asa ca ce mai conteaza un mizilic ca asta si vezi ca certificatul tau iubit are peste tot in UE si testarea ca metoda de obtinere, pe care tu incerci sa o elimini .

    Oare de ce?

    Asa ca ....  

    Cu voi la putere o sa pierdem toate fondurile europene,oare nu este cu premeditare,acesti bani nu trebuie luati de Romania si de Franta,Germania ....

    Bufonul asta drogat isi continua imperturbabil, actiunile si declaratiile de noaptea mintii! Intr-un stat normal si independent(si nu intr-o Colonie horror, cum e Romania de astazi) un astfel de individ ar fi fost bagat de urgentza la Spitalul din Bd-ul Al. Obregia si obligatoriu, in camasa de fortza!

    Câțule, înțelege, e prea mult!Ai noroc ca Iohannis e ocupat cu bicicleta,golful ,nevasta și nu stie/ înțelege ce se întâmplă!

    INLOCUITĂ CU PROSTOCRAȚIA

    1. A fost demult inlocuita cu prostocratia! Acum o inlocuiesc cu sclavia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb