CLAUDIU VRÎNCEANU, LIDER AL PROIECTULUI REPATRIOT "Diaspora este un catalizator pentru aducerea de investitori străini în România"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 august 2017

Felix Pătrăşcanu, RePatriot: "Peste patru milioane de români sunt plecaţi în străinătate"

Numărul românilor plecaţi din ţară se ridică la aproximativ patru milioane, iar ţara noastră pierde, anual, circa 80.000 de persoane care pleacă în afară, susţine Felix Pătrăşcanu, lideri al proiectului RePatriot, care îşi propune ca, în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, peste 100 de localităţi din ţara noastră să se implice activ pentru a-i convinge pe românii din străinătate să se întoarcă acasă.

"Ceva este greşit în România, dacă suntem pe locul doi, după Siria, în privinţa numărului cetăţenilor care îşi doresc să plece din ţară. Ne confruntăm cu un deficit al forţei de muncă", a declarat Felix Pătrăşcanu, ieri, într-o conferinţă de presă.

Domnia sa este de părere că mărirea salariilor, la noi în ţară, nu este un lucru rău, însă aceasta trebuie să fie şi sustenabilă. În opinia sa, există pericolul ca politicienii aflaţi la putere să fie nevoiţi să reducă anul viitor salariile majorate anul acesta.

Domnia sa a adăugat: "Trebuie să putem da aceste salarii şi după doi, trei ani, nu să ajungem să le tăiem. Ce s-a întâmplat cu un guvern anterior, care a tăiat 25% din salarii? Ce s-a întâmplat cu acea forţă politică? Să ne aducem cu toţii aminte. A dispărut efectiv de pe scena politică. Le amintim politicienilor din ziua de astăzi că lucrurile nesustenabile făcute în ţara aceasta ajung să ne aducă în această situaţie, care este foarte gravă".

Felix Pătrăşcanu a mai afirmat că, potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 400 de români plecaţi din ţară, 70% dintre aceştia ar dori să se întoarcă acasă.

Marius Bostan, iniţiatorul RePatriot, a declarat că reprezentanţii proiectului s-au adresat încă de acum doi ani autorităţilor locale, cu scopul de a le convinge pe acestea să acorde o atenţie sporită diasporei, întrucât aceasta este "una dintre marile bogăţii ale ţării noastre".

Domnia sa a menţionat: "Prima condiţie ca aceşti oameni să se întoarcă este ca ei să se simtă doriţi acasă. Autorităţile statului, preşedintele, Guvernul, administraţia publică trebuie să le arate că sunt doriţi acasă şi apoi societatea, în ansamblul ei, comunitatea antreprenorilor, a oamenilor de afaceri şi, în general, toate forţele responsabile din societate trebuie să lanseze acest mesaj".

Potrivit liderilor proiectului, anul acesta va fi organizat, în perioada 4-8 octombrie, la Bucureşti, RePatriot Business Summit, manifestare la care vor fi prezenţi peste 300 de oameni de afaceri români din toată lumea. Iniţiatorul proiectului a menţionat că la summit vor fi prezentate zece firme de tip start-up din domeniul high-tech.

Manifestarea îşi propune să fructifice oportunităţile de investiţii din ţara noastră, precum şi lansarea de parteneriate strategice şi de noi afaceri.

Domnul Marius Bostan susţine: "Este inadmisibil că nu avem ca obiectiv întoarcerea acasă a celei mai mari resurse a României, diaspora. Considerăm că aceasta ar trebui să fie principala preocupare. Dacă statul român nu dă un mesaj coerent, în acest sens, în pragul Marii Uniri, atunci societatea şi fiecare cetăţean în parte trebuie să facă asta".

Claudiu Vrânceanu, alt reprezentant al RePatriot, spune: "Diaspora este un catalizator pentru aducerea de investitori străini în România. Vrem să aducem 100 de investiţii străine în România, iar Centenarul Marii Uniri, de anul viitor, dublat de faptul că în prima jumătate a lui 2019 ţara noastră va deţine preşedinţia UE, conturează un context excelent pentru ca acest lucru să se întâmple".

Liderii proiectului RePatriot susţin că ţara noastră are un potenţial uriaş şi că se află printre destinaţiile turistice populare. Aceştia consideră că şi în ţara naostră se pot construi afaceri sustenabile, de succes, prin perseverenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb