Clotilde Armand acuză Ministerul Culturii că blochează avizul pentru exproprierea Casei Miclescu

S.B.
Politică / 3 decembrie 2022

Clotilde Armand acuză Ministerul Culturii că blochează avizul pentru exproprierea Casei Miclescu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand acuză Ministerul Culturii că blochează avizul pentru exproprierea Casei Miclescu din Bd. Kiseleff. Ea arată că ministrul Lucian Romaşcanu i-a transmis că nu dă aviz Primăriei fiindcă el "consideră că nu e un monument istoric iar salvarea acestuia nu este de interes local şi naţional, informează news.ro

"Trec aproape zilnic pe lângă Casa Miclescu din Bd. Kiseleff. Şi de fiecare dată îmi promit că nu voi lăsa să dispară. Din 2015 mă lupt să salvez această bijuterie a arhitecturii neoromâneşti. Şi n-am stat degeaba. Am declanşat procedurile pentru exproprierea acestui imobil pentru cauză de utilitate publică", scrie primarul Sectorului 1.

Clotilde Armad afirmă că, "deşi Ministerul Culturii a dat iniţial, în 2019, acest aviz, la solicitarea Primăriei Capitalei, în prezent blochează această procedură".

"Actualii proprietari au deschis şi un proces în care cer declasarea imobilului şi radierea din Lista Monumentelor Istorice. Au câştigat în primă instanţă, la Curtea de Apel Ploieşti, după ce procesul a fost strămutat din Bucureşti, dar cazul este pe rol la Înalta Curte, în faza de recurs. Interesele imobiliare sunt uriaşe pe Bd. Kiseleff. Iar lucrurile s-au oprit la Ministerul Culturii, minister condus de dl. Lucian Romaşcanu. Pentru o asemenea procedură este nevoie de un aviz al ministerului Culturii şi dl. Romaşcanu ne spune că nu ne dă aviz fiindcă el consideră că nu e un monument istoric iar salvarea acestuia nu este de interes local şi naţional. Da, aţi citit foarte bine. Eu am recitit de mai multe ori pentru că nu-mi vine să cred", spune primarul.

Clotilde Armand mai scrie că, "probabil că dacă s-ar fi construit un complex rezidenţial în locul Casei Miclescu n-ar fi întârziat un asemenea aviz".

"Rar mi-a fost dat să citesc un răspuns oficial umplut cu atâta ignoranţă şi nepăsare faţă de moştenirea culturală şi patrimoniul ţării. Aşa arată respectul PSD faţă de ce au construit înaintaşii noştri. Şi ştiţi ce este mai dureros? Că nu-i costă nimic pe actualii guvernanţi ca să salveze un asemenea edificiu. E gratis! Este nevoie doar de voinţă, perseverenţă şi mai ales multă iubire faţă memoria şi zestrea culturală. Eu voi continua să lupt până când am să salvez Casa Miclescu", mai spune Clotilde Armand.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. asa face m muisedeul blocheaza un lucru bun ca nu esti deai lor sau pentru ca a luat spaga de la cel ce se lupta cu primaria

    casa miclescu o fost construita pe banii privatilor din vremea aceea. Continuam stilul comunist de nationalizare si platim din taxele noastre achizitiile si reconditionarile caselor private ?

    bani pt spitale nu avem, mor oameni de infectii intraspitalicesti dar cica ne trebe nu stiu ce bordel reconditionat pentru cultura. 

    Orice guster, vorba lui nea Piersic, zice de propria-ivaloare cand face afirmatii negative despre Casa Miclescu! Caci alminterea daca ar cauta pe gooagal ar descoperi ce frumusete si ce istorii ascunde aceasta casa.

    Deh, CA si Casa vor fi peste ani unul din ecemplele la numeroasele exemple ale strainilor care iubesc Romania si romanii, mult mai mult decat cei neaosi urmasi ai dacilor! 

    Respect,Clotilde!

    1. Respect clotide ! Respect USR!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb