Clotilde Armand vrea să transforme Piaţa Matache din Bucureşti

G.B
Miscellanea / 3 ianuarie 2022

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Piaţa Matache, punct de atracţie al Bucureştiului de un secol şi jumătate, va trece printr-o schimbare radicală. Ce înseamnă acum tradiţional o piaţă va deveni un "hub cultural şi un pol al gastronomiei autohtone". Sau cel puţin vrea Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, care a scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru transformarea obiectivului, potrivit G4media.

Spaţiile comerciale adiacente pieţei agroalimentare pătraţi vor fi demolate, pentru a lăsa locul unor noi construcţii, unde vor fi ateliere meşteşugăreşti, spaţii cultural-educaţionale pentru învăţarea de meserii şi deprinderea de aptitudini, cafenele, restaurante şi food-truck-uri, târguri tematice, potrivit specificaţiilor din Caietul de Sarcini. Toate construcţiile noi ar trebui să respecte cele mai noi prevederi europene privind economiile de energie şi apă.

"Construcţie nouă cu regim de înălţime S+P+E: Subsol pentru parcare de 350 maşini şi spaţii tehnice în suprafaţă de aproximativ 10.768 mp; Parter pentru spaţii publice şi spaţii comerciale în sistem pavilionar accesibil din galerii acoperite, alimentaţie publică, acces auto în suprafaţă de aproximativ 8.000 mp; Etaj pentru zona lounge, concerte, open cinema, cafenele, bar, în suprafaţă de aproximativ 4.800 mp şi terase în suprafaţă de aproximativ 3.200 mp; Amenajare teren pentru asigurarea circulaţiilor, configurarea căilor de acces, amenajare spaţii verzi, mobilier şi dotări urbane în suprafaţă de aproximativ 3.725,50 mp.", este descrierea din SICAP a licitaţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe Calea Griviței, între Gara de Nord și P-ța Matache, (încă) mai este în picioare fostul bloc SORA, måndrie a arhitecturii antebelice. Astăzi a ajuns o ruină periculoasă, nelocuit, jerpelit, geamuri sparte, buruieni în balcoane și copaci pe acoperiș. Aș zice o rușine națională ( pe lângă multe altele), am mai semnalat-o, probabil că suntem mulți care așteptăm un răspuns de la autoritățile "competente". Și dacă chiar se vrea să nu se facă nimic, propun totuși un mic efort din partea acelorasi autorități, sa amplaseze în zonă câteva panouri de avertizare, bineînțeles în limba română și încă în 2-3 limbi de circulație (zona fiind foarte vizitată și de turiști străini) cu conținutul OCOLIȚI-MĂ ! PERICOL ! sau EXEMPLU DE NESIMȚIRE !

    Doamnă primar, nu spuneți nimic de vechea Hală Matache, nu spuneți nimic de piața agroalimentară , unde vor fii tarabele producătorilor autohtoni ?

    In schimb vorbiți de cinema în aer liber, baruri , cafenele , parcări subterane , săli de spectacole pentru concerte!! 

    Eu , unul , aș vrea să fie modernizată Piata Matache, nu spun nu...., dar noi avem nevoie de produse agricole proaspete, roșii românești, usturoi , vinete, ceapă românească, ardei, ouă, brânză, , și nu, de săli de cinema , pe vechea hală ! 

    Vă rog să țineți cont de sfatul meu ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb