Clubul Fermierilor Români devine primul broker din ţara noastră gestionat de fermieri

M.I.
Companii / 15 mai 2020

Clubul Fermierilor Români devine primul broker din ţara noastră gestionat de fermieri

Clubul Fermierilor Români a finalizat procesul prin care a preluat 48,98% din acţiunile Agricover Broker de Asigurare SRL şi devine astfel prima organizaţie din România implicată direct în gestionarea riscurilor şi asigurarea culturilor agricole, cu misiunea de a reprezenta interesele fermierilor, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit surssei citate, în urma schimbării de acţionariat, noul nume este Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare SRL.

"Cu peste 700 de membri dintre cei mai performanţi fermieri din România, Clubul Fermierilor Români este un ONG care derulează programe la nivel naţional pentru a promova un model românesc de agricultură performantă şi creşterea competitivităţii fermierilor din România pe piaţa globală.", transmite comunicatul.

Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, anterior Agricover Broker de Asigurare, este lider în intermedierea asigurărilor agricole din ţară, cu experienţă de peste opt ani, cu peste 10.000 de clienţi şi mai bine de 1.400.000 ha asigurate de la înfiinţarea societăţii. Odată cu schimbarea acţionariatului, 100% din profiturile Brokerului vor reveni Clubului Fermierilor Români.

Sursa citatămenţioneazăcă, anul trecut, conform informaţiilor din piaţă, s-au asigurat aproximativ 2.300.000 hectare de culturi agricole, dintre care 300.000 ha intermediate de Agricover Broker de Asigurare, care reprezintă un procent de 13% din piaţă. Brokerul a întregistrat o creştere cu 50% a numărului de hectare intermediate anul trecut faţă de 2018, prin colaborarea cu peste 1.000 de fermieri în 2019.

Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români, a declarat: "Suntem încrezători că prin aducerea acestui broker sub coordonarea Clubului Fermierilor Români, îl susţinem să devină un serviciu gestionat de fermieri, în beneficiul fermierilor. Clubul Fermierilor Români este preocupat de stimularea competitivităţii afacerilor din agricultură şi, prin intermediul acestui broker, ne dorim să asigurăm instrumentul optim pentru managementul riscului. Fermierii au nevoie de predictibilitate când îşi realizează planurile de afaceri anuale, iar Brokerul Clubului le va oferi soluţia ideală pentru a îşi asigura afacerile împotriva riscurilor relevante pentru ei. Totodată, succesul financiar al brokerului va constitui un mecanism de finanţare a programelor de responsabilitate socială dezvoltate de Clubul Fermierilor Români, precum şi pentru activitatea sa operaţională."

Nicuşor Şerban, Preşedinte şi membru fondator, Clubul Fermierilor Români, a adăugat: "În contextul schimbărilor climatice, asigurarea culturilor este absolut esenţială: avem nevoie de un broker experimentat şi conectat la nou, un broker care reflectă valorile Clubului nostru şi care deserveşte interesele noastre. Noi, ca fermieri şi antreprenori, ne asigurăm astfel mijloacele financiare de susţinere a proiectelor derulate de Club, care îi ajută pe fermieri să atingă rezultatele dorite."

Liviu Dobre, Director General Agricover Holding SA, a transmis: "Acum 8 ani am înfiinţat Brokerul de Asigurare pentru a proteja afacerile fermierilor împotriva fenomenelor climatice nefavorabile şi pentru a îi consilia cu privire la managementul riscurilor în afacerile agricole. Ne onorează propunerea fermierilor de a intra în acţionariatul Brokerului, validând astfel încrederea lor în calitatea serviciilor oferite de compania noastră. Acest parteneriat vine ca o evoluţie firească pentru acest broker prin care fermierii vor avea acces direct la expertiza noastră în domeniul asigurărilor agricole."

Obiectivul pentru anul în curs este de a întregistra o creştere cu 20% a numărului de hectare intermediate de Brokerul Clubului. În contextul în care România are aproximativ 8 milioane de hectare de teren exploatate, o provocare principală pentru broker rămâne instruirea fermierilor cu privire la soluţiile de protecţie împotriva efectelor negative ale schimbărilor climatice, boli ale animalelor, ale culturilor sau incidentelor de mediu. Prin cunoaşterea produselor oferite de companiile de asigurare şi a instrumentelor puse la dispoziţie de către stat, cu ajutorul Brokerului, fermierii îşi vor putea face propria analiză a riscurilor şi vor putea decide mai informat cu privire la asigurarea culturilor şi bunurilor, contribuind la dezvoltarea responsabilă a comunităţii agricole.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. unde am mai auzit oare numele asta...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb