CLUJ NAPOCA  Primele 100 de locuinţe prin ANL din cartierul Cetatea fetei ar putea fi repartizate din toamnă

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 6 august 2004

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, crede că a reuşit detensionarea relaţiilor dintre CJ şi Consiliul Local al comunei Floreşti, între cele două existînd un conflict deschis cu privire la repartizarea locuinţelor construite prin ANL în cartierul Cetatea fetei, transmite Rompres. "Am avut o întîlnire cu autorităţile din Floreşti şi am căzut de acord ca 70% din locuinţele cu regim de închiriere să fie repartizate de CJ Cluj, iar restul de consiliul local al comunei, iar raportul să fie inversat în cazul caselor care vor fi construite în regim ipotecar", a spus Marius Nicoară.

Preşedintele CJ Cluj a precizat că deocamdată nu s-a parafat nici un fel de document între cele două instituţii, dar că speră că nu vor apărea alte probleme. "Dacă totul va merge aşa cum am stabilit verbal, atunci pînă în toamnă primii beneficiari ai locuinţelor în regim de închiriere se vor putea muta în casă nouă", a spus Nicoară.

Consilierii din Floreşti au anunţat CJ Cluj, la începutul anului, că refuză să accepte ca această instituţie să dispună, în proporţie de 70 la sută, de repartizarea celor 514 de apartamente construite prin ANL în regim de închiriere.

În ciuda faptului că lucrările pe şantierul acestui cartier, care au fost demarate la iniţiativa CJ Cluj, au început încă de acum un an nu au fost stabilite nici măcar criteriile de repartizare a locuinţelor. CJ Cluj şi Primăria Floreşti şi-au disputat acest drept, constructorul fiind însă pregătit să dea deja în folosinţă primele 110 unităţi locative, pentru care sunt depuse nu mai puţin de 1.400 de cereri.

În urmă cu zece luni consilierii locali din Floreşti au hotărît că locuitorii comunei să primească din start 40 de puncte la repartiţie, în vreme ce locuitorii din Cluj-Napoca doar 10.

Actuala conducere a CJ Cluj, dar şi fosta, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea administraţiei din Floreşti atîta timp cît infrastructura cartierului se face din banii de la bugetul judeţean, iar apartamentele erau menite să mai atenueze criza de locuinţe pentru tineret din municipiu.

Personal ministrul Miron Mitrea, aflat în urmă cu cîteva luni în vizită pe şantierul de la Floreşti, anunţa că, dacă problema nu va fi soluţionată pe plan local, se va implica de la Bucureşti în repartizarea locuinţelor.

Conform proiectului, locuinţele din cartierul Cetatea fetei urmează să fie închiriate tinerilor pînă la 35 de ani pentru cinci ani cu posibilitate de prelungire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb