CMA: Am coborât o poziţie în topul ţărilor cu cel mai ridicat risc

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 aprilie 2011

CMA: Am coborât o poziţie în topul ţărilor cu cel mai ridicat risc

Costurile pentru asigurarea datoriilor statului român împotriva riscului de default au scăzut în primul trimestru al anului, iar România a coborât o poziţie în topul ţărilor cu cel mai ridicat risc, pe locul 16, potrivit unui raport al firmei de monitorizare a pieţei financiare CMA.

Credit default swap-ul (costul de asigurare la restructurare/default - CDS) al titlurilor de stat cu maturitatea la cinci ani ale României a scăzut de la 2,902 puncte procentuale la sfârşitul anului trecut la 2,311 puncte procentuale la finele lunii martie. Asigurarea unei datorii de zece milioane de dolari a României a coborât astfel de la 290.200 dolari la 231.100 dolari. CDS-ul determină randamentul cerut de investitorii străini pentru achiziţia de titluri suverane. În plus, CDS-urile influenţează şi costul finanţării externe pentru companii şi bănci.

Totodată, probabilitatea cumulativă de default în cazul Româ-niei s-a redus de la 18,7% la sfârşitul anului trecut la 15,3% în martie, se arată în raport, citat de Mediafax. La sfârşitul primului trimestru al anului trecut, România ocupa poziţia a 15-a, cu o probabilitate de default de 13,3% şi un CDS de 2 punc-te procentuale.

Cel mai riscant stat a rămas în primul trimestru Grecia, cu un CDS de 10,37 puncte procentuale, de peste patru ori mai mare decât al României, şi probabilitate de default de 57,7%. Următoarele locuri în funcţie de risc sunt ocupate de Venezuela, Irlanda, Portugalia, Argentina, Ucraina, Dubai, Liban, Irak şi Egipt.

Norvegia şi-a menţinut poziţia de cel mai sigur stat în privinţa riscului de incapacitate de plată, cu un CDS de 0,174 puncte procentuale şi o probabilitate de default de 1,6%. Topul zece al celor mai sigure ţări este completat de Suedia, Finlanda, Elveţia, Danemarca, Olanda, Hong Kong, SUA, Germania şi Chile.

În Europa Centrală şi de Est, Grecia şi Ucraina sunt considerate cele mai riscante, urmate de Ungaria (14), Croaţia (15), România, Letonia (17), Lituania (18), Bulgaria (20), Turcia (25), Polonia (28), Rusia (34), Slovenia (43), Slovacia (44), Estonia (49), Cehia (51) şi Austria (52).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb