CMA-CGM RENUNŢĂ LA SERVICIILE SOCEP Afacerile operatorului portuar intră la apă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 11 mai 2009

CMA-CGM, al treilea cel mai mare transportator naval de containere din lume şi principalul client al "Socep" Constanţa (simbol SOCP), intenţionează să renunţe la serviciile operatorului portuar, începând cu jumătatea lunii iunie, potrivit unui comunicat transmis vineri de către conducerea "Socep".

Cristian Ianca, directorul general "Socep", a declarat pentru ziarul Bursa că CMA-CGM face reduceri de costuri din cauza crizei şi operează numai nave de capacitate mare, pe care "Socep" nu le poate opera.

"Scăderea navlurilor şi a volumului de marfă transportat pe mare a determinat liniile de shipping (n.r. transport pe mare) să facă parteneriate şi să opereze în comun nave de capacităţi mai mari pentru a obţine economii de scară. Acest fenomen a afectat şi compania noastră, prin faptul că terminalul de containere al Socep nu are capacitatea fizică de a opera noile nave de dimensiuni mai mari", ne-a explicat domnul Ianca.

Retragerea CMA-CGM ar echivala cu reducerea afacerilor "Socep" cu 40% din cele bugetate pe 2009, care sunt mai mici cu aproximativ 50% faţă de anul trecut.

Conducerea "Socep" a hotârât, la sfârşitul lunii aprilie, suplimentarea numărului de concedieri al angajaţiilor, de la 126 la 260 de persoane, pe fondul reducerii activităţii în terminalul de containere şi a traficului de mărfuri generale sub estimările iniţiale.

Compania a raportat, în primul trimestru, al acestui an un profit net de 2,17 milioane de lei, cu 14% mai mic faţă de cel obţinut în intervalul ianuarie - martie 2008.

Acţiunile "Socep" Constanţa sunt tranzacţionate la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, de la data de 18 noiembrie 2005. În şedinţa de tranzacţionare de vineri, titlurile SOCP se ieftineau cu 8%, fiind tranzacţionate la un preţ de 0,154 lei/acţiune.

Compania deţine un capital social de 34,34 de milioane de lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. "Grupul DD" controlează 31,31% din capitalul social al emitentului şi Stere Samara deţine 10,51%, în timp ce restul de 58,16% din titluri sunt tranzacţionate liber pe bursă de către alţi acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb