CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziţia unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România

F.D.
Companii / 1 iulie

CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziţia unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat Entek Elektrik Üretim A.Ş. (Entek), o societate activă în sectorul energetic, parte din grupul Koç, la achiziţia a două societăţi româneşti care deţin drepturile, dintre care unele în curs de obţinere, pentru dezvoltarea unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc, de la societatea britanică Econergy International Ltd, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Entek se concentrează pe investiţii în tehnologii de nouă generaţie din domeniul energiei, precum şi în surse de energie regenerabilă şi este deţinută în proporţie de 99,23% de societatea energetică Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri din Turcia. Tupras este cel mai mare grup industrial din Turcia şi al 7-lea mare deţinător de rafinării din Europa care produce diferite tipuri de combustibili.

CMS a asistat Entek cu privire la procesul de due diligence, structurarea tranzacţiei, redactarea şi negocierea documentelor de achiziţie, precum şi semnarea tranzacţiei. CMS va continua să sprijine Entek în ceea ce priveşte aspectele ulterioare semnării, precum şi la finalizarea tranzacţiei.

Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente de reglementare şi obţinerea autorizaţiilor pentru construirea proiectului.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România şi Head of CEE Corporate M&A: "Suntem încântaţi că am asistat Entek în această tranzacţie, care se aliniază pe deplin cu misiunea sa de a investi în resurse de energie regenerabilă în întreaga Europă. România are un sector al energiei solare în creştere, iar acest proiect va contribui la îndeplinirea angajamentului faţă de obiectivul UE de neutralitate climatică până în 2050."

Varinia Radu, Partner al CMS România, Head of Energy and Climate Change Romania şi Deputy Head of EPC, CEE: "Entek este clientul nostru cu care colaborăm de o perioadă lungă de timp şi suntem recunoscători pentru oportunitatea de a juca un rol cheie în intrarea în piaţa locală a companiei şi de a lucra pe multiple arii de drept pentru a contribui la realizarea cu succes a unei tranzacţii atât de importante pentru client şi pentru piaţa locală. Suntem încântaţi să continuăm colaborarea cu Entek pentru următoarea fază a proiectului."

Claudia Nagy, Corporate M&A Counsel al CMS România, adaugă: "Mă bucur că am putut sprijini echipa Entek în această investiţie, de altfel cea mai recentă dintr-o serie de tranzacţii notabile în care echipa CMS a oferit consultanţă, consolidând poziţia noastră de lider în sectorul regenerabilelor şi misiunea noastră de a promova sustenabilitatea."

Ramona Dulamea, Energy Counsel al CMS România, adaugă: "Experienţa noastră în domeniul energiei şi abordarea colaborativă ne-au permis să lucrăm cu uşurinţă între practici şi să susţinem o nouă investiţie în sectorul energiei regenerabile din România."

Claudia Nagy (Corporate M&A) si Ramona Dulamea (Energie), sub supravegherea lui Horea Popescu (Corporate M&A) şi al Variniei Radu (Energie), au coordonat echipa CMS care a asistat Entek, formată din: Eduard Roventa (Corporate M&A), Raluca Diaconeasa (Energie), şi Alexandru Trandafir (Real Estate).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb