CNADNR: Nu au fost plătiţi bani în plus pentru lotul 3 al autostrăzii Sibiu - Orăştie

Elena Deacu
Companii / 27 iulie 2015

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) transmite că afirmaţia domnului Alexandru Nazare conform căreia "Sunt 40 de milioane de euro cheltuiţi în plus faţă de proiect"pentru lotul 2 al autostrăzii Sibiu - Orăştie este total eronată.

Alexandru Nazare, deputat liberal şi fost ministru al Transporturilor, a declarat astăzi, pentru HotNews.ro, că premierul Victor Ponta trebuie să introducă problema autostrăzii Sibiu - Orăştie Lotul 3, acolo unde alunecările de teren au afectat mai multe zone din autostradă, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de marţi.

"Victor Ponta trebuie să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de mâine situaţia Lotului 3 din autostrada Orăştie-Sibiu unde corpul autostrăzii s-a mişcat. Trebuie să spună cine plăteşte remediile şi cine este responsabil pentru situaţie", a declarat Alexandru Nazare.

Aflat în vizită pe lotul de autostrada în cauza, Nazare susţine că sunt patru locuri unde corpul autostrăzii s-ar fi mişcat şi unde ar există fisuri de peste 10 cm. "Nu se asigura rigorile normale de circulaţie. Oricând poate avea loc un accident, oricând se pot pierde vieţi", susţine Nazare.

Potrivit acestuia, autostrada Orăştie - Sibiu Lot 3 ar trebui închisă ori parţial, ori total până când se asigura o soluţie durabilă.

"Există un risc iminent de pierderi de vieţi dacă nu se intervine de urgenţă şi nu se găseşte o soluţie durabilă. Autostrada a fost deschisă fără a fi stabilizată. Ea trebuie decopertată, restabilizată după care reasfaltată din nou. Acum, până şi indicatorul de viaduct Aciliu era strâmb. Toate indicatoarele de pe lot sunt strâmbe. Sunt 40 de milioane de euro cheltuiţi în plus faţă de proiect", a mai spus Nazare.

CNADNR arată că, până la această dată, a plătit în cadrul contractului "Proiectare şi execuţie autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3: km 43+855 - km 65+965, suma de 567,633,087.42 lei, fără TVA şi fără actualizarea de preţ, din valoarea de contract acceptată de 604.791.600,00 lei fără TVA.

De asemenea, Compania menţionează că nu au fost încheiate acte adiţionale care să modifice valoarea de contract acceptată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb