CNBC: Marea Britanie investighează un parteneriat între Alphabet şi startupul AI Anthropic

A.F.
Companii / 31 iulie

CNBC: Marea Britanie investighează un parteneriat între Alphabet şi startupul AI Anthropic

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie investighează pentru a vedea dacă un parteneriat între Alphabet, compannia mamă Google, şi startup-ul de inteligenţă artificială Anthropic a dus la reducerea concurenţei, transmite CNBC.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) a declarat că analizează dacă un parteneriat între cele două firme a dus la" o situaţie relevantă de fuziune" şi dacă aceasta "poate să aibă ca rezultat o scădere substanţială a concurenţei" în Regatul Unit.

Autoritatea de reglementare a invitat părţile interesate să facă comentarii înainte de a începe o investigaţie oficială.

Un purtător de cuvânt al Anthropic a declarat pentru CNBC că compania va coopera cu CMA şi "îi va oferi o imagine completă despre investiţia Google şi colaborarea noastră comercială".

"Suntem o companie independentă şi niciunul dintre parteneriatele noastre strategice sau relaţiile cu investitorii nu diminuează independenţa guvernanţei noastre corporative sau libertatea noastră de a colabora cu alţii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Google a respins, de asemenea, preocupările legate de concurenţă în legătură cu acordul său cu Anthropic.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru CNBC că "s-a angajat să construiască cel mai deschis şi mai inovator ecosistem AI din lume" şi a adăugat că Anthropic este "liber să folosească mai mulţi furnizori de cloud şi nu solicită drepturi exclusive de tehnologie."

Google a fost de acord să investească până la 2 miliarde de dolari în Anthropic încă din octombrie, într-o mişcare care a implicat o injecţie iniţială de numerar de 500 de milioane de dolari şi alte 1,5 miliarde de dolari care vor fi oferiţi în timp.

Acest lucru a fost pe lângă investiţiile anterioare pe care Google le-a făcut în companie, care i-au conferit aproximativ 10% din startup-ul AI.

Anthropic este dezvoltatorul Claude, un chatbot rival al ChatGPT al OpenAI.

Giganţii americani ai tehnologiei au investit agresiv în companii despre care cred că pot fi lidere în inteligenţa artificială, pe fondul unei frenezii globale în jurul acestei tehnologii.

Anthropic este una dintre acele companii. Amazon, de exemplu, s-a angajat anul trecut să investească până la 4 miliarde de dolari în Anthropic.

Cu toate acestea, autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie au devenit din ce în ce mai preocupate de investiţiile făcute de giganţii tehnologici în firmele mai mici.

În aprilie, CMA a declarat că deschide o investigaţie privind parteneriatele dintre Microsoft şi firma franceză de inteligenţă artificială Mistral şi relaţia dintre Amazon şi Anthropic, precum şi angajarea de către Microsoft a foştilor angajaţi ai Inflection AI.

Comisia Federală pentru Comerţ din SUA investighează şi aceste parteneriate similare.

CMA, din Marea Britanie, şi-a intensificat controlul asupra marilor firme de tehnologie din SUA în ultimii ani, verificând dacă tranzacţiile pe care le fac vor reduce concurenţa pe piaţa relevantă.

Una dintre cele mai notabile bătălii ale autorităţilor de reglementare a fost blocarea iniţială a preluării de către Microsoft a companiei de jocuri Activision Blizzard, în valoare de 69 de miliarde de dolari, deşi CMA a aprobat în cele din urmă acordul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb