CNBC: Rata inflaţiei din SUA a atins 2,4% în septembrie

A.F.
Internaţional / 11 octombrie

CNBC: Rata inflaţiei din SUA a atins 2,4% în septembrie

Ritmul creşterii preţurilor din SUA în ultimul an a fost mai mare decât se prognozase în septembrie, în timp ce cererile de şomaj au înregistrat o creştere neaşteptată în urma uraganului Helene şi a grevei angajaţilor Boeing, a raportat joi Departamentul Muncii, citat de CNBC.

Indicele preţurilor de consum, un indicator larg care măsoară costurile bunurilor şi serviciilor în economia SUA, a crescut cu 0,2% ajustat sezonier faţă de august, punând rata anuală a inflaţiei la 2,4%. Ambele citiri au fost cu 0,1 puncte procentuale peste consensul Dow Jones.

Rata anuală a inflaţiei a fost cu 0,1 puncte procentuale mai mică decât în luna august şi este cea mai scăzută din februarie 2021.

Fără alimente şi energie, preţurile de bază au crescut cu 0,3% faţă de august, punând rata anuală la 3,3%. Ambele citiri de bază au fost, de asemenea, cu 0,1 puncte procentuale peste prognoză.

Un raport separat de joi a arătat că cererile săptămânale de şomaj au atins un maxim de 14 luni, indicând o potenţială temperare pe piaţa muncii, în ciuda creşterii mari a numărului de locuri de muncă non-agricole în septembrie. Cu toate acestea, cea mai mare parte a valului ar putea fi legată de uragan şi greva de la Boeing.

O mare parte din accelerarea inflaţiei a provenit dintr-o creştere cu 0,4% a preţurilor la alimente şi o creştere cu 0,2% a costurilor pentru locuinţe, a spus Biroul de Statistică a Muncii în comunicat. Acest lucru a compensat scăderea cu 1,9% a preţurilor la energie.

Alte elemente care au contribuit la inflaţie au inclus o creştere cu 0,3% a costurilor vehiculelor uzate şi o creştere cu 0,2% a vehiculelor noi. Serviciile de îngrijire medicală au crescut cu 0,7%, iar preţurile la îmbrăcăminte au crescut cu 1,1%.

Contractele futures pe bursă au scăzut în urma raportului, în timp ce randamentele Trezoreriei au fost mixte.

Datele vin în momentul în care Rezerva Federală a început să scadă ratele dobânzilor de referinţă. După o reducere de jumătate de punct procentual în septembrie, este aşteaptat ca banca centrală să continue reducerea, deşi ritmul şi amploarea rămân sub semnul întrebării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb