CNBC: WeWork şi-a declarat falimentul în SUA şi va avea implicaţii mari şi pe piaţa din Londra

A.F.
Companii / 8 noiembrie 2023

CNBC: WeWork şi-a declarat falimentul în SUA şi va avea implicaţii mari şi pe piaţa din Londra

WeWork, startup-ul american de închirieri de birouri, a depus cerere de faliment în Statele Unite, ceea ce poate duce la închideri de birouri în SUA, unde a devenit o destinaţie majoră pentru firmele de tehnologie, transmite CNBC.

Compania oferă spaţii de lucru în comun pentru persoane fizice şi antreprenori, birouri private, suite de birouri, sedii şi opţiuni personalizate pentru a se potrivi unei varietăţi de nevoi de birou, precum şi spaţii de birou şi săli de conferinţe. WeWork deserveşte clienţi din întreaga lume.

Restructurarea companiei poate avea implicaţii şi asupra operaţiunilor sale din Londra, unde este unul dintre cei mai mari chiriaşi.

Potrivit CoStar, compania de date comerciale imobiliare, compania are 36 de birouri în Londra, cu o suprafaţă de peste 2,89 milioane de metri pătraţi.

Compania, care a fost evaluată la 47 de miliarde de dolari la apogeul creşterii sale, în 2019, a declarat luni că declaraţia de faliment este limitată la locaţiile WeWork din SUA şi Canada. Dar rămâneo incertitudine pentru operaţiunile WeWork din Londra şi birourile internaţionale.

Cel puţin un grup imobiliar a încercat deja să încheie contractul de închiriere cu WeWork în ultima săptămână, deoarece poziţia de lichiditate a companiei pare mai precară.

CoStar, citând analiza site-urilor web ale WeWork şi propriile date CoStar, a spus că M&G şi Nuveen sunt ambii proprietari a două dintre clădirile în care este prezentă WeWork.

Cel mai mare proprietar unic cu expunere la problemele financiare ale WeWork este Southbank West, cu o suprafaţă de 290.000 de metri pătraţi, din Almacantar, în Waterloo, a spus CoStar.

M&G, Nuveen şi Almacantar nu au fost imediat disponibile pentru comentarii atunci când au fost contactate de CNBC.

Cea mai expusă subpiaţă din Londra este City Core North, unde WeWork ocupă 684.000 de metri pătraţi.

WeWork nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

Deepak Tailor, CEO al LatestFreeStuff, un startup care oferă clienţilor gratuităţi online, a spus că nu ştie ce se va întâmpla cu clădirea de birouri pe care firma sa o ocupă în prezent în Tower Bridge.

"De fapt, avem un acord cu ei pentru încă şapte luni. Suntem puţin blocaţi. Nu ştiu unde ne aflăm din punct de vedere legal în acest moment... Din comunicaţiile pe care le-am primit, se pare că încearcă să continue ca de obicei", a declarat Tailor, care are sediul la Londra, pentru CNBC.

Tailor se află în clădirea WeWork de opt ani, a spus el, şi a găsit-o confortabilă ca spaţiu din care să lucreze, biroul oferind bere gratuit la robinet. Acum, se teme că acele beri gratuite nu vor mai fi disponibile în curând.

"Nu ştiu dacă mai am încredere în ei ca marcă după asta", a spus Tailor pentru CNBC.

WeWork a suferit una dintre cele mai spectaculoase prăbuşiri corporative din istoria recentă în ultimii ani.

Compania a încercat şi nu a reuşit să devină publică în urmă cu cinci ani şi de atunci a fost puternic afectată de pandemia de Covid-19, care a cauzat şi mai multe probleme, deoarece multe companii şi-au încheiat brusc contractele de închiriere.

Criza economică care a urmat a determinat, de asemenea, clienţii să îşi înceteze calitatea de membri ai WeWork.

Într-un dosar depus la autorităţile de reglementare în august, WeWork a dezvăluit că falimentul ar putea fi o preocupare.

Compania a spus că spaţiile sale rămân deschise şi operaţionale şi că va continua să ofere membrilor experienţe de colaborare.

Contractul de închiriere a fost revocat

Firma de investiţii imobiliare Helical a dezvăluit recent că a renunţat la contractul de închiriere către WeWork pe şase etaje, din proiectul de birouri The Bower din Londra.

Helical a spus că acest lucru a fost determinat de "neplata chiriei pentru trimestrul încheiat în septembrie".

Firma a încheiat un acord de licenţă pe termen scurt cu WeWork, care de atunci a reocupat clădirea.

WeWork trebuie să plătească Helical un comision echivalent cu întreaga chirie şi serviciul din trimestrul încheiat în septembrie, datorate conform condiţiilor contractuale anterioare, a spus Helical.

Helical a spus că "lucrează la următorii paşi pentru spaţiu" şi va oferi o actualizare a rezultatelor semestriale din 22 noiembrie.

WeWork este un chiriaş, mai degrabă decât o firmă de investiţii imobiliare în sine. Compania închiriază proprietăţi de la firme imobiliare comerciale şi apoi le închiriază companiilor la preţuri mai mari pentru a obţine un mic profit din diferenţă. Mai mulţi investitori au fost tot mai sceptici faţă de modelul de afaceri al companiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb