CNVM a dat undă verde ATS-ului Bursei

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 15 aprilie 2010

CNVM a dat undă verde ATS-ului Bursei

Urmează soluţionarea pieţei Rasdaq

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, ieri, proiectul sistemului alternativ de tranzacţionare (ATS) dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti şi intitulat CAN-BVB, la aproape doi ani după ce reprezentanţi ai pieţei de capital au propus, pentru prima dată, constituirea unui ATS.

"Cei de la Bursă au adus o serie de modificări tehnice la forma iniţială a proiectului, cu care am fost în mare parte de acord. Nu este, însă, vorba despre modificări majore", ne-a spus comisarul Bogdan Chetreanu.

Conducerea Bursei vrea să aducă la tranzacţionare pe ATS companii care nu îndeplinesc condiţiile de lis-tare pe piaţa reglementată sau care nu doresc să se listeze la Bursă, dar intenţionează să facă rost de finanţare prin piaţa de capital. Totuşi, "peştele cel mai mare" pe care conducerea Bursei speră să îl aducă pe ATS este tot Fondul Proprietatea, vizat, de altfel, şi de proiectul Romanian Over-The -Counter (ROTC) al Asociaţiei Brokerilor.

Acesta a intrat, însă, într-un con de umbră după ce iniţiatorul proiectului, Dan Paul, a pierdut funcţia de administrator al Bursei, la ultimele alegeri.

Dan Paul a solicitat Bursei de Valori să îi închirieze un soft de tranzacţionare pentru ROTC, fără să primească pănă acum un răspuns concret din partea executivului Bursei, potrivit unor surse din piaţă.

Anca Dumitru, directorul general al Bursei, a declarat, săptămâna trecută, că are acordul verbal şi scris al viitorulul administrator al Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, pentru prelistarea societăţii pe ATS.

Greul de-abia acum începe pentru Bursă

Odată aprobat proiectul ATS, reprezentanţii pieţei de capital trebuie să înceapă să îşi caute potenţialii emitenţi. Membri din Consiliul Bursei spun că au existat discuţii preliminare în vederea aducerii la tranzacţionare a unor companii, fără rezultate concrete, deocamdată.

"Bineîneţeles că au fost tot felul de tatonări şi discuţii, dar nu am putut face nimic concret pentru că nu aveam aprobarea finală a Comisiei. Acum situaţia s-a schimbat, iar Bursa are un plan de marketing pentru anul acesta, care include şi organizarea unor road-showuri pentru atragerea de emitenţi noi", a spus, pentru ziarul BURSA, un administrator al Bursei.

Două luni pentru rezolvarea statutului Rasdaq

Arbitrul pieţei de capital a dat, ieri, un termen de două luni pentru clarificarea problematicii pieţei Rasdaq, în baza propunerilor conducerii Bursei. Acestea vor fi analizate de CNVM, se arată într-un comunicat transmis, ieri, de Comisie.

Comisarul Bogdan Chetreanu a subliniat, anterior, că piaţa Rasdaq nu este o piaţă reglementată în sensul directivei MiFID şi a legii pieţei de capital.

Reprezentanţii Bursei au explicat că acţiunile companiilor de pe Rasdaq vor putea fi tranzacţionate pe ATS doar la solicitarea expresă a respectivelor companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb