CNVM cere "Amonil" Slobozia să îşi aleagă noi administratori

O.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a obligat "Amonil" Slobozia să convoace o nouă Adunare Generală a Acţionarilor în termen de 15 zile pentru alegerea Consiliului de Administraţie. Cinci din cele şase candidaturi la funcţia de administrator al Amonil depuse în luna noiembrie a anului trecut au primit acelaşi număr de voturi, neputându-se desemna noul consiliu.

O ordonanţă emisă de CNVM arată că Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor va avea înscris, ca punct distinct pe ordinea de zi, stabilirea criteriilor de departajare a celor cinci candidaţi la funcţia de adminis-trator al "Amonil" care au obţinut acelaşi număr de voturi exprimate de acelaşi număr de acţionari în cadrul adunării generale din 25 noiembrie. În acea adunare a acţionarilor a fost menţinută componenţa Consiliului de Administraţie, după ce acţionarii nu au stabilit şi un criteriu de departajare al celor cinci persoane.

Este a doua oară când CNVM solicită o nouă AGA la Amonil Slobozia, după ce în februarie emisese o altă ordonanţă în acest sens. În luna aprilie, însă, acţionarii au reconfirmat în funcţie membrii CA şi au res-pins propunerea de stabilire a unor criterii de departajare a candidaţilor care au obţinut acelaşi număr de voturi în AGA din noiembrie 2009. CNVM este decisă să solicite instanţei convocarea AGA şi amendarea actualilor administratori în cazul în care cererea nu va fi respectată.

Adunarea Generală Ordinară trebuie să se desfăşoare în termen de 30 de zile de la data publicării convocării în Monitorul Oficial.

"Amonil" Slobozia este controlată de două companii înregistrate în Insulele Belize - Zalois şi Jovline - acestea deţinând, cumulat, 50,41% din titluri. Printre acţionari se mai găseşte şi firma cipriotă Salink, care deţine 13,54% din AMO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb