Coaliţia STOP TTIP cere stoparea negocierilor TTIP şi neratificarea CETA

Simona Grigorescu
Macroeconomie / 21 septembrie 2015

Mai multe organizaţii non-guvernamentale cer, prin coaliţia Stop TTIP, denunţarea a tratatelor bilaterale de protecţie a investiţiilor, stoparea negocierilor TTIP şi neractificarea CETA, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Coaliţia Stop TTIP a adunat, ieri, 24.000 de semnături pentru Iniţiativa Cetăţenească Europeană Independentă aceasta reprezentând şi cetăţenii afectaţi de "despăgubirile nesimţite pretinse de investitori", conform sursei.

Campania Stop TTIP este susţinută de către o alianţă de peste 500 de organizaţii ale societăţii civile, organizaţii de protecţie a consumatorului, grupuri de mediu şi sindicate din întreaga Europă.

"Mesajul cetăţenilor este clar, ei spun NU unui tratat transatlantic care să pună profitul şi comerţul deasupra drepturilor cetăţeneşti. Din păcate Comisia Europeană nu a acceptat din motive birocratice această iniţiativă, dar Uniunea Europeană trebuie să fie conştientă că cetăţenii săi nu-şi mai doresc ca politicile care-i privesc să fie negociate în secret şi fără a ţine cont de priorităţile lor", potrivit comunicatului.

Potrivit ONG-urilor, Comisia Europeană cere statelor membre să denunţe tratatele bilaterale de investiţii dintre acestea: "Prin urmare, Comisia solicită statelor membre să denunţe TBI intra-UE pe care le-au încheiat, adresând scrisori de punere în întârziere unui număr de cinci state membre (Austria, Ţările de Jos, România, Slovacia şi Suedia) cărora le-a solicitat deja clarificări prin intermediul unor dialoguri administrative, având în vedere că acordurile bilaterale în cauză au fost invocate în cadrul unor proceduri de arbitraj şi au creat probleme legate de compatibilitatea cu legislaţia UE. Scrisorile de punere în întârziere constituie prima etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prevăzute la articolul 258 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene. În acelaşi timp, Comisia s-a adresat în scris celorlalte 21 de state membre care menţin TBI intra-UE, prin intermediul procedurii EU Pilot, pentru a lua cunoştinţă de punctele lor de vedere cu privire la această chestiune".

Comunicatul este semnat de următoarele asoiaţii: Fundaţia TERRA Mileniul III, ActiveWatch, Grupul de Intervenţie Civică, Asociaţia România Fără EI, Alburnus Maior - Salvaţi Roşia Montană, Mining Watch, Miliţia Spirituală, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti, Centrul pentru Resurse Civice, Asociaţia de Sprijin şi Întrajutorare Solidaritatea, România Vie, Asociaţia Edelvais, Greenpeace Romania, Comunitatea Uniţi Salvăm, R9TM, Grupul Fără Fracturare, Neuer Weg, Agent Green, Asociaţia Reper 21, Platforma De-Clic, Green Tourism, Asociaţia Pro Educaţie, Istorie şi Cultură, Asociaţia Mai Bine.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De unde naiba apar tot felul de astfel de asociatii ROMANIA anului 2016,vafi o tara de asociatii ,inclusive asociatia Cei ce n-au ce face.

    Noi suntem parte dintr-un sistem economic și legislativ european,iar jarlele vânzătoare de apa colorata sa nu uite ca vremurile în care furau banii romanilor vanzandu-le sifon îmbuteliat a trecut!Dacă am intrat în UE legislația anterioara e caduca!E adevărat ca o si mai mare vina au "deștepții" din ministere care angajează tot felul de avocatei care probabil ca nici nu știau ca trebuie sa susțină o cauza pentru banii ceruți... Dar ei erau siguri ca indiferent cum va decurge procesul își vor incasa zecile de mii de euro pentru ca asa era înțelegerea...Vai de tara asta pe ce mâini a ajuns!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb