Coaliţia PSD-ALDE s-a destrămat

I.A.M.
Politică / 26 august 2019

Cplin Popescu Tăriceanu

Cplin Popescu Tăriceanu

Actualizare - Miniştrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi excluşi din partid, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

"Pe calea de consecinţă a deciziei de a ieşi de la guvernare, Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă au hotărât retragerea miniştrilor din Guvern şi cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecinţele. Consecinţele înseamnă excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informaţie legată de vreun membru al ALDE care să nu respecte această decizie", a declarat Tăriceanu, întrebat cum comentează faptul că ministrul de Externe, Ramona Mănescu, nu ar dori să-şi dea demisia din Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă.

---

Forurile de conducere ale ALDE vor decide, luni, ieşirea de la guvernare, urmând ca miniştrii susţinuţi de acest partid să îşi dea demisia în prima şedinţă de guvern.

Decizia de a ieşi de la guvernare a survenit după ce PSD nu a susţinut cererea ALDE vizând o restructurare guvernamentală şi un nou program de guvernare, transmite Agerpres.

Conform Constituţiei şi a deciziilor CCR, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

În acest moment, PSD are 206 parlamentari, însă nu sunt excluse şi alte plecări spre partidul lui Victor Ponta odată cu ieşirea ALDE de la guvernare şi înfiinţarea unei alianţe cu Pro România.

Viorica Dăncilă ar putea să încerce să coopteze UDMR în Executiv, aşa cum a făcut şi Victor Ponta în 2014, după ieşirea PNL de la guvernare. Cu cele 30 de voturi ale UDMR, la care s-ar mai adăuga cel puţin 8 voturi ale minorităţilor, Dăncilă şi-ar putea trece noul guvern. Problema stă însă în eventualele pretenţii ale maghiarilor, precum şi în nemulţumirile pe care aceştia le-au avut la adresa Executivului în ultima perioadă.

Dacă nu trece la vot, cabinetul condus de Viorica Dăncilă rămâne interimar pâna la formarea unui nou guvern, moment în care decizia va fi la preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul ALDE, Călin Popescu -Tăriceanu, se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale pentru că social-democraţii care l-ar fi votat în cazul unui candidat unic al PSD-ALDE nu o vor mai face, întrucât există candidat propriu al PSD, menţionează aceiaşi sursă.

De asemenea, parlamentarii ALDE sunt dispuşi să voteze o moţiune de cenzură a Opoziţiei.

ALDE şi PRO România vor constitui o alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale, ALDE fiind dispus să îl susţină logistic pe candidatul independent Mircea Diaconu în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Balul pesedist s-a incheiat, sa vina ANTICIPATELE!!!!! 50% din pesedisti sa dea socoteala de ceea ce au facut, JAF si DATORII, PUSCARIILE PATRIEI ii asteapta...

    1. Absolut!

      Absolut URAAAA

    PASUL PE LOC CU MOTORUL ȘI CLAXONUL TURATE LA MAXIM.....

    ALDE taica-riceanu nimica decit puscarica in-fund-e, bre !

    Dom'le prim senat de ca**t, va rog anti-cipatele sa vina la dvs.  

    La 5 neveste merge si a-6-a, viorica parca striga, din fundul curtii ?  

    Ce bune-s gainile astea blonde.....creier pa bigidiuri, eliberate sexual, presteaza gargara gratis !!! 

    DIN NOUA POZIȚIE ARE CURAJUL PT. LEGEA RĂSPUNDERII MAGISTRAȚILOR BETON ?

    sobolanii sunt primii care parasesc corabia care se scufunda

    Ministrul energiei a facut atatea lucruri bune ca e pacat sa-l schimbati acum.In aceasta iarna nu poate ramane sa se bucure de importul de gaze pe care la facut ME,reusind performanta de a avea cel mai mare pret la energia electrica din UE.Cu strategia energetica ,care trebuia aprobata de cand a preluat mandatul cum ramane ?.Pleaca cumva si directorii generali,membrii CS,AGA,CA Etc…numiti cu ordonaanta corporativa si sustinuti de ALDE, ar fi o grea lovitura pentru energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb