Codecool şi Software Development Academy oferă cursuri de formare şi integrare în piaţa IT&C

F.D.
Companii / 13 septembrie 2022

 Costin Alexandru, Country Manager SDA România

Costin Alexandru, Country Manager SDA România

Codecool şi Software Development Academy (SDA), două companii din domeniul EduTech din Europa Centrală, anunţă astăzi o fuziune menită să creeze un centru de formare în Tech şi de integrare de persoane în piaţa IT&C din Europa, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, cele două companii fuzionate vor fi prezente în 8 ţări (Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Estonia şi Albania) şi vor instrui anual 15.000-20.000 de persoane fizice şi echipe din 400 de companii globale şi locale din Europa Centrală. Printre acestea se numără şi parteneri cheie precum Accenture, Microsoft, Motorola, Morgan Stanley, Ericsson şi Vodafone.

Cu peste 300 de angajaţi, 17 cursuri de formare şi reconversie digitală şi o reţea de 1.600 de mentori, Codecool şiSoftware Development Academy (SDA) oferă, în sinergie, cursuri de formare, perfecţionare şi reconversie persoanelor fizice, companiilor şi guvernelor. De altfel, în sectorul public au fost implementate deja două programe de reconversie profesională de succes de care au beneficiat 10.000 de specialişti în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) în Albania şi 600 de ingineri în Ungaria. În plus, compania rezultată în urma fuziunii construieşte Academii Digitale destinate partenerilor de business din industria IT&C. Împreună se ocupă atât de selectarea potenţialilor candidaţi cât şi de dezvoltarea şi adaptarea curriculei la nevoile tehnice specifice din cadrul companiilor. Astfel de Academii funcţionează deja, cu succes, în cadrul unor business-uri partenere internaţionale precum: Vodafone, Generali, Siemens, Motorola, Citibank şi BCR.

"Companii din întreaga lume sunt preocupate să ofere competenţe digitale angajaţilor şi caută continuu să-şi consolideze echipele de IT, iar în contextul deficitului de specialişti, eforturile de reconversie profesională şi de atragere a talentelor noi se intensifică. De aceea, obiectivul nostru principal rămâne instruirea de calitate a viitorilor profesionişti IT&C şi pentru piaţa din România.

Credem că sinergia dintre Codecool şi SDA va creşte semnificativ nivelul de competenţe tech al cetăţenilor din Europa Centrală şi va fi esenţială în transformarea digitală a Europei şi nu numai.", a declarat Costin Alexandru, Country Manager SDA România.

Un obiectiv important al programului Digital Decade al Comisiei Europene este angajarea a 20 de milioane de specialişti IT&C, bărbaţi şi femei, până în 2030. Pentru a-l atinge, 161 de miliarde de euro vor fi alocate inovaţiei şi digitalizării pieţelor UE, conform mecanismului european de redresare şi rezilienţă. În România, urmează a fi cheltuite aproximativ şase miliarde de euro pentru transformarea digitală, care reprezintă 21% din bugetul de 29,2 miliarde de euro aferent planului local de redresare şi rezilienţă susţinut de Comisia Europeană.

În perioada următoare, atât Codecool cât şi SDA, îşi vor păstra identitatea de brand (marca). Prin fuziunea anunţată astăzi, cele două companii îşi vor folosi în comun resursele pentru a crea noi cursuri de calificare & recalificare adaptate la noile cerinţe din tehnologie şi vor contribui împreună la reducerea deficitului de specialişti IT din pieţele în care operează.

Pe lângă cele 8 ţări în care este prezentă, compania creată în urma fuzionării se va se extinde şi în alte regiuni, întărindu-şi poziţia de lider în segmentul său, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb