COFACE: "Sectorul românesc al construcţiilor continuă să fie în stare critică"

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 18 decembrie 2012

"Sectorul românesc al construcţiilor continuă să fie în stare critică"

Sectorul construcţiilor din ţara noastră se află în continuare într-o fază critică, potrivit unei noi publicaţii realizată de Coface.

Aceasta arată că, printre cei mai importanţi factori care au afectat sectorul construcţiilor, anul trecut, s-au numărat cererea redusă din partea populaţiei, precum şi sprijinul fragil de finanţare din partea sectorului bancar.

După scăderi semnificative înregistrate în perioada 2009-2010, anul 2011 a marcat o uşoară revenire a afacerilor pentru companiile care activează în construcţii, în timp ce datele preliminare pentru anul curent indică o stabilizare, potrivit Coface.

Ultimele date publicate de INS arată că numărul companiilor active din sectorul construcţiilor s-a redus cu 12%, în 2011 comparativ cu anul anterior, în timp ce numărul total de angajaţi a crescut cu 6%, liniar cu avansul cifrei de afaceri. Investiţiile brute au crescut cu 34%, astfel încât rata acestora ca procent din cifra de afaceri a crescut la 22%, în anul 2011 faţă de nivelul înregistrat în anul anterior, respectiv 17,65%.

Creşterea afacerilor nu se resimte şi în creşterea profiturilor, însă, rezultatul brut înregistrat anul trecut fiind cu 24% mai mic decât cel din 2010.

Studiul Coface arată că România este una dintre puţinele ţări noi membre ale UE care înregistrează un excedent comercial privind produsele din oţel, ca urmare a faptului că ţara noastră înregistrează un excedent structural al capacităţii de producţie moştenit încă din perioada economiei centralizate.

Publicaţia citată mai arată că două treimi din sectoarele de activitate ale economiei mondiale prezintă ris­curi, o perspectivă deosebit de sumbră fiind identificată pentru trei dintre sectoarele de activitate - construcţii, metalurgie şi distribuţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb