COLLIERS INTERNATIONAL: Peste 90% dintre chiriaşi şi-au plătit la timp obligaţiile către proprietarii clădirilor de birouri în T3 al anului

A.P.
Comunicate de presă / 30 octombrie 2020

Alexandru Atanasiu

Alexandru Atanasiu

Majoritatea chiriaşilor şi-au respectat obligaţiile contractuale faţă de proprietarii clădirilor de birouri administrate de Colliers International şi în perioada iulie-septembrie, chiar dacă multe companii au funcţionat în sistem hibrid, îmbinând activitatea de la distanţă cu prezenţa la birou. Astfel, ponderea chiriaşilor care şi-au plătit la timp datoriile a fost în trimestrul trei al acestui an de 91%, faţă de 87% în aceeaşi perioadă din 2019, în ciuda efectelor pandemiei asupra activităţii lor, arată datele diviziei de administrare a proprietăţilor din cadrul Colliers International.

Alexandru Atanasiu, Associate Director Real Estate Management Services în cadrul Colliers International spune: "Datele Colliers privind comportamentul de plată şi, în general, datele la nivel macroeconomic în acest sens sugerează că nu există un stres exagerat acumulat până acum în rândul companiilor. Într-adevăr, au apărut în ultimele luni puţin sub 100.000 de noi şomeri, dar pierderile de locuri de muncă par să se fi stabilizat încă din august, iar intenţiile de angajare îşi revin mult mai rapid decât în urmă cu un deceniu. În plus, datele băncii centrale arată că sumele refuzate la plată cu instrumente de debit ale companiilor - care ar indica gradul de stres din economie - se află aproape de minimele acestui ciclu şi la valori sensibil sub cele de anul trecut, ceea ce arată că banii circulă adecvat între firme".

Chiriaşii din clădirile de birouri de clasă A confirmă şi în trimestrul trei al "anului pandemic" bunele intenţii şi practici în raport cu obligaţiile pe care şi le-au asumat. În luna septembrie, de exemplu, 88% dintre chiriaşi şi-au plătit la timp obligaţiile către proprietarii clădirilor de birouri, faţă de 81% în septembrie 2019, când activităţile business-urilor nu erau lovite de criza provocată de pandemia de COVID-19.

Chiar dacă au fost cei mai afectaţi în ultima perioadă, mai bine de o treime (76%) din chiriaşii spaţiilor de retail au reuşit să-şi respecte obligaţiile contractuale, care includ chiria, utilităţile şi costurile cu serviciile, şi le-au achitat la termen în trimestrul trei al "anului pandemic", procent în uşoară creştere în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019.

La rândul lor, şi chiriaşii din spaţiile industriale administrate de Colliers International au încercat în cea mai mare parte să-şi plătească la timp obligaţiile, numărul de companii care au putut respecta toate obligaţiile contractuale în perioada iulie - septembrie a acestui an fiind însă mai mic în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, dar ponderea chiriaşilor care au plătit la timp datoriile a rămas peste 80%.

Colliers International administrează un portofoliu total de peste 550.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi de birouri, şi include proiectele de birouri Equilibrium, Business Garden Bucharest, The Office din Cluj-Napoca, The Bridge, Hermes Business Campus, Ştefan cel Mare Building, Art Business Center, portofoliul de birouri deţinut de Adam America, portofoliul de birouri deţinut de Smartown Group, Allianz Office Building Braşov şi Vox Technology Park din Timişoara, precum şi trei parcuri industriale în Timişoara, Braşov şi Arad şi parcul industrial ELI Park 1 dezvoltat de Element Industrial în nordul Capitalei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb