Combaterea crizei demografice, prioritate a Gabrielei Firea

F.D.
Politică / 30 mai

Combaterea crizei demografice, prioritate a Gabrielei Firea

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, susţine că pentru combaterea crizei demografice, dacă va câştiga un nou mandat de primar general, va sprijini tinerii care devin părinţi prin diverse programe şi proiecte şi va asigura mai multe locuri în creşe şi grădiniţe moderne, relatează Agerpres.

"Am investit peste 40 de milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea spitalelor şi a maternităţilor "Panait Sârbu" - Giuleşti, Filantropia, Cantacuzino. În Capitală, avem nevoie de noi clădiri pentru maternităţi, în toate sectoarele. O maternitate nouă se construieşte în Sectorul 4. Vom relua programul pentru susţinerea cuplurilor infertile din Capitală, iar împreună cu primarii de sectoare vom continua construcţia de creşe şi grădiniţe. Capitala trece printr-o criză demografică fără precedent! Avem o scădere cu peste 24% a numărului de copii născuţi. Anul trecut, au venit pe lume doar circa 14.900 de bebeluşi, faţă de peste 19.600 în anul 2019. Este dramatic pentru oraş şi, în general, pentru ţară", a scris Firea, joi, pe Facebook.

Potrivit acesteia, tinerii au nevoie să fie sprijiniţi să aducă pe lume un copil sau mai mulţi în siguranţă şi să li se asigure copiilor condiţii moderne de creştere şi educare.

"Am participat la demararea lucrărilor pentru o nouă maternitate în Sectorul 4 al Capitalei, în curtea Spitalului de Urgenţă 'Sf. Ioan'. (...) Una dintre priorităţile după câştigarea noului mandat de primar general, alături de colegii primari de sectoare, este să venim în sprijinul tinerilor care devin părinţi cu programe şi proiecte pentru copii, mai multe locuri în creşe şi grădiniţe moderne. De asemenea, este important pentru mine să pot relua programul sistat de actualul primar general prin care sunt sprijinite cuplurile infertile cu suma necesară tratamentului medical pentru fertilizare in vitro. S-au născut peste 800 de copii doar în programul iniţiat de mine în Bucureşti", a adăugat Firea.

Ea a mărturisit că a fost emoţionată să întâlnească, întâmplător, la vizita pe şantierul noii maternităţi, pe mama primului copil născut datorită acestui program.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. In cazul in care nu stiti sau nu ati fost informata de consilierii dvs.:

    - familiile cu copii nu locuiesc in spitale, maternitati si crese, centre de sport si balet 

    - familiile cu copii sunt discriminate negativ la achizitia de imobile, in loc sa fie tocmai invers, chiar de catre stat prin programul social Primul Milion de euro pentru Samsari Imobiliari (poreclit Prima Casa) 

    - blocurile noi sunt proiectate anti-familie (dimensiuni reduse bucatarie, balcon periculos pentru copii, etc.) 

    - familiile cu copii sunt discriminate la pensie (alea 6 luni generoase pentru 3 copii nascuti sunt insignifiante) 

    - familiile cu copii sunt discriminate negativ la locul de munca (te da afara si dupa 1 copil dar sa faci mai multi) - in afara de locurile de munca speciale ale aristocratiei bugetare 

    - Statul Roman ar trebui sa se hotarasca daca mai are nevoie de siste de Pensii Contributiv si daca DA sa se hotarasca cine o sa contribuie la el 

    Statul Roman ar trebui sa se hotarasca daca mai are nevoie de populatie si daca DA, sa se hotarasca de ce culoare vrea sa fie, respectiv daca mai vrea sa se vorbeasca limba romana in aceasta tara. 

    In rest: proiectele cu bani de dansuri, balet, muzica, aparate si proteze dentare cu bani de la stat sunt frectie la picior de lemn. 

    1. vrei o solutie la o problema la care nici aia mari si destepti nu au gasit una.

      Ar fi greu sa fie programul Prima Casa numai pentru familiile cu cel putin 1 copil?

      Ar fi greu sa fie normele de constructie pentru 3,4,5 camere facute astfel in cat sa fie loc in bucatarie si sa fie balcoanele cu zid in loc de geam de 5 mm? 

      Unde te dă afară dacă ai un copil? erau câteva cazuri la unele corporații din ăstea fasciste,vorbim de munca de birou dar erau cazuri puține per ansamblu aceste cazuri trebuiesc raportate la inspecția muncii si consiliul pentru combaterea discriminării ca aceste corporații fasciste să fie sancționate , într adevăr Romania are o piață a muncii foarte primitivă și inumană și dacă acum nu se vor lua măsuri dure tinerii de azi vor avea o viață grea dacă rămân în România

      Consumi timpul in zadar ca sa educi prostimea din politica.

      Pe toapa nu o intereseaza familia sau copii {nici macar de copiii ei nu a fost in stare sa se ocupe), ci ciolanul. Familia are aceeasi valoare pentru ea ca si batranii din azile.  

      In ritmul asta, peste cateva decenii o sa fim doar niste vasali ai Turciei. Noi si restul Balcanilor (cu exceptia albanezilor, dar nici ei nu se simt foarte bine) devenim niste tari din ce in ce mai minuscule , fata de Turcia, care inca creste ca populatie. Noi, daca doar am scadea, ar fi bine :) dar cat scadem...si nu ai cum sa rezolvi treaba asta, si daca generatiile viitoare vor face multi copii din noi, tot nu va fi destul, generatiile viitoare vor fi prea mici din cauza natalitatii mici de acum. S-a dovedit ca aia cu "suntem prea multi" e cea mai mare gluma a secolului trecut. Peste 90% din tari sunt pe o curba descendenta a natalitatii. Doar ca noi, din estul Europei, impreuna cu Coreea de Sud, China si Japonia , o sa fim primii care o sa o incurcam rau de tot din cauza asta. Japonezii gasesc ei o solutie, noi restul...vai de noi.

      Noi scadem pt ca oamenii pleaca cu milioanele din tara, nu din alte motive

    E prea tarziu , dupa 34 de ani. Au copii generatii care au fost ele deja mici ca efectiv. Deci si daca le creste natalitatea fata de generatiile precedente, in valori absolute tot nu e destul.

    trebuie sprijinite doar familiile care pot asigura o crestere si educatie decenta , adica care muncesc nu stau . dati bani la tigani si vor umple puscariile si intersectiile de cersetori .

    Factorul principal la crashu demografic este:

    1. Coruptia Economica! - si nu se refera la cei ce evit taxe la firme mici de dughene sau ala cu ceapa si mararul la colt de strada. 

    Coruptia Economica 

    Coruptia:  

    corupție, corupțiisubstantiv feminin 

    1. Abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 

    2. Depravare, desfrânare, pervertire, venalitate. 

    sinonime: depravare desfrânare pervertire venalitate 

    etimologie: 

    limba franceză corruption 

    limba latină corruptio, -onis  

    Economic/a:  

    economic, economicăadjectiv 

    1. Care aparține economiei, privitor la economie. 

    sinonime: economicesc 

    1.1. Geografie economică = parte a geografiei care studiază activitatea economică a societății omenești în diferite condiții sociale și de clasă și cercetează fenomenele economice, ținând seamă de răspândirea lor geografică. 

    2. (și) adverbial Care cere puține cheltuieli, care permite economii. 

    sinonime: convenabil economicos ieftin rentabil 

    etimologie: 

    limba franceză économique  

    ....................... 

    A Corupe o Economie este atunci cand: Monopolistii din sistemul Financiar si De Guvernare aplica principii si legi impotriva populatiei interne in favoarea lor sa a altor monopolisti financiari ce ii "platesc/corup financiar". 

    In cazul Romaniei Coruptia Economica a inceput odata cu 1989... unde prin alte state din Europa Demograficul cadea ... Romania a Fost Corupta in faza initiala prin generare "intentionata si artificiala" de hiperinflatie si crash locuri de munca in 90. Politica monedei Euro in 90 -2000 a fost de ademenire Forta de munca Ieftina si Educata (relativ) din state fost comuniste... Unde aceste state daca pastrau intern populatia reuseau sa aibe o continuare a curbei de natalitate chiar si cu sisteme conomic deschis. 

    Germanii - Italienii si altii (bancile centrale) nu au dorit ca Tari ca Romania si altele din Regiuni sa castige prea rapid cota de industrie si productie dupa caderea Comunismului.... politica lor a fost puri si simplu de distrugere treptata a industriei din Romania.... In anii 90 Romania avea destui copii per cap de familie ... era mai simplu ca bancile centrale europene sa infuzeze capital in romania prin crearea de noi locuri de munca si renovarea / schimbarea vechilor capacitati de productie si standardizarea lor la normele moderne. Daca cei 3-4 copii per familie ramaneau in Romania si reuseau sa nasca alti 2-3 per familie... romania nu cadea abrupt demografic. 

    Teritoriul Romaniei poate sustine fara stres si durere peste 60 de milioane de locuitori!!!  

    In anii 2000 politca monetara a bancilor centrale ce indatorat state ca Romania ...a fost una de tip speculativa... credit brrrrrrrrr..... pe specula imobiliara si nu pe productie sau productivitate.... Aceasta politica a facut o criza acuta in piata exasperand populatia cu cate 3-4 copii per familie sa nu isi mai permita lucruri de trai... iar copii respectivi sa constate ca in piata din Romania in loc sa fie livrate locuri de munca la viteza constanta erau livrate specule imobiliare... de unde a rezultat batatie pe locuri de munca salarii reale mici mancare scumpa trai scum chirii scumpe ipoteci in luna.... acest soc a dat drumul la alt val de migratie...pdopagand in urma lul alt criza sociala si alt slump cu munte de NPLuri.... 

    Dar se pare ca Politicienii nostri nu invata nimic din crizele astea..... 

    Inainte de creditezi si sa speculezi imobiliare abcile centrale si guvenrenle au parghiile necesare de a corecta si atenua aceste mecanisme..daca doresc.... dar nu exista politicieni sa nu doreasca o crestere mai accelerata a betoanelor si caselor decat o crestere mai acclerate de livrari locuri de munca.... 

    Nu este de mirare ca azi in romania avem o pondere COVARSITOARE de FIRME MICI cu 0 sau 1 angajat... nu este de mirare.... Pentru ca Economia inca este PRAF.... cand ne raportam la omul de rand sau la firmele mici... 

    In schimb corporatiile si companiile o duc regeste in Romania.... aceste corporatii ce externalizeaza periodic profitul... acutizand si mai grav demograficul... ele sunt sugatoare de capital uman si financiar...sunt instrumente financiare de cunsum capital.... sunt lipitori.... iar politicile actuale economice nu le pedepsesc la externalizare captal.... 

    Odata depasita curva "varful" demografic... istoria spune ca urmeaza in medie 3 generatii ce vor naste una dupa alta la o rata de 40% mai putin.... deci 3 GENERATII cel Putin.... 

    Adica cei nascuti in 70-80- vor naste cu 40% mai putin cei nascuti in 80-90 cu 40% mai putin si cei nacuti in 90-2000 cu 40% mai putin.... 

    Generatiile nascute in 70-90 au prins criza din 90-2000 si criza din 2007-2012... aceste generatii sunt traumatizate de doua crize groaznice consecutive.... sunt chiar doate /dovezi ce demonstreaza ca generatia nascuta in 70-80 nu a reusit in media sa nasca mai mult de 2 copii si nu a reusit in medie sa acceseze locuinta in Romania... milioanele de romani din acesta generatie este imprastiata prin europa / mapamond...  

    Cum sa "Corectezi" Demograficul fara a corupe economia sau a o monopoliza: 

    1. Intotdeauna incepi cu piata de CREDIT vezi ce politici si principii economice si monetare cauzeaza inaccesibilitatea cetatenilor in case si in formari de noi familii. 

    2. Locuri abundente de munca 

    3. Puterea veniturilor: cand in cos consum vor intra mai multe bunuri de consum pe o perioada cat mai lunga de timp cu atat mai mult cetatenii vor forma si vor naste mai multi copii. 

    4. Valoarea Reala a Betoanelor Trebuie sa Ramana Prabusita pe o perioada cat mai lunga de timp in raport cu Valoarea Reala a Veniturilor Produse de cetatenii Locali... 

    5. Restrictii Severe La Deplasari de Capital!! Restrictionarea Periodica de Inundare Capital Extern Piata Intarna; acest fenomen face sa parasuteze din scurt piata de credit si betoanele peste puterea reala de productie si cumparare a cetatenilor locali;  

    6. Restrictionarea Multiplicarilor de Levier! 

    7. Inundarea de catre Guvern pentru Populatia de Randa cu Terenuri sau Locuinte... fara a se forma aici Monopol sau Cartel Financiar! -cazuri repetate cu Vanghelie, Firea, Ontanu si altii....  

    8. Mentinerea pe termen cat mai lunga Dobanzilor Reale Ipotecare sub 25% din venitul net real al populatiei ce produce local venit!!! 

    9. Mentinerea Obligatorie a Valorii (evaluate/creditate - cartel evaluaturi cu bancheri) betoanelor / caselor in raport corect cu veniturile nete pe categorii sociale: 1 Cocioaba de 1 camera - ipoteca sa nu depaseasca 25-30% din venit net a unui muncitor de rand... pentru ca nu e lux sa cumperi 1 cocioaba cu 1 camera..e saracie... si deci ipoteca unie garsoniere nu are ce catua incadrata la venituri medii ci la venituri mici sau sub venit mediu!!! 

    10. Pedepsirea prin cerere de avansuri de 25% STANDARD la toate Cocioapele Ipotecate ... chiar si prima si ultima casa... sa vedeti cum se vor plafona casele instant. 

    11. Pedepsirea Bancherilor si Bancilor Comerciale atunci cand in portofoliul lor cresc mai accelerat Creditele Ipotecare dact Creditele pentru "lucru"!!! 

    12. Prabusirea dobanzilor sub rata inflatiei si inundarea simultana a pietei cu locuinte si acces de credit... pentinerea acestui echilibru pe o perioada cad mai mare de timp... chiar daca va lovii in "speculatori".... 

    NU UITATI: Cresterea Veniturilor Reale Peste Valoarea Reala a Cociopabelor pe o perioada cat mai mare de timp va regla incet si sigur piramida populatiei! - acesta crestere reala nu se va putea face fara politici economice corecte si sanatoase pentru populatie! 

    Azi 1 cetatean cu venit de "mega/sau lidl" nu poate accesa o ipoteca la 1 cocioaba si nici nu poate forma o familie cu veniturile din Romania!!! Normal sa ca se prabuseste demograficul! 

    s c c r e t 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb