COMISIA EUROPEANĂ:  Cerere de propuneri în valoare de 50 de milioane de euro pentru proiecte urbane inovatoare

F.D.
Internaţional / 11 octombrie 2022

Cerere de propuneri în valoare de 50 de milioane de euro pentru proiecte urbane inovatoare

Iniţiativa europeană privind dezvoltarea urbană lansează astăzi o cerere de propuneri în valoare de 50 de milioane de euro pentru a sprijini inovarea urbană şi capacităţile oraşelor de a asigura o dezvoltare urbană durabilă, informează Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, această cerere de propuneri este o transpunere perfectă în practică a valorilor fundamentale ale noului Bauhaus european: estetică, durabilitate şi incluziune. Ea va permite punerea în aplicare a celei de a doua generaţii de proiecte emblematice ("demonstrative") din cadrul noului Bauhaus european, după primele şase proiecte care au fost finanţate în cadrul programului Orizont Europa. Iniţiativa europeană privind dezvoltarea urbană este parte a Fondului european de dezvoltare regională (FEDR).

Comisarul pentru politica de coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: "Proiectele inovatoare concrete care transpun în realitate valorile noului Bauhaus european sunt esenţiale pentru o tranziţie verde favorabilă incluziunii, care să ofere tuturor soluţii pentru un mediu de viaţă de înaltă calitate. Fac apel la viziunea şi creativitatea oraşelor din UE pentru a valorifica la maximum oportunitatea de finanţare pe care o oferă astăzi Iniţiativa europeană privind dezvoltarea urbană în cadrul politicii de coeziune, pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor şi pentru a oferi un exemplu de abordare a provocărilor urbane complexe în spiritul noului Bauhaus european."

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a declarat: "Oraşele joacă un rol major în transformarea durabilă, deoarece se află într-o poziţie unică nu numai pentru a implica cetăţenii, ci şi pentru a valorifica diversitatea culturală şi patrimoniul cultural şi a ne transforma spaţiile de locuit şi mentalităţile. Prin această nouă cerere de propuneri, ancorăm valorile noului Bauhaus european în construirea şi funcţionarea oraşelor, cel mai aproape de cetăţeni. Aştept cu nerăbdare ca proiectele să prindă viaţă şi să se răspândească în întreaga Europă."

Cererea de propuneri vizează proiecte declanşatoare de transformări la nivelul oraşelor, care au potenţialul de a genera investiţii şi de a inspira alte proiecte din cadrul politicii de coeziune, în spiritul principiilor noului Bauhaus european. Proiectele trebuie să aibă legătură cu următoarele patru teme:

-construirea şi renovarea într-un spirit caracterizat de circularitate şi de neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon

-conservarea şi transformarea patrimoniului cultural

-adaptarea şi transformarea clădirilor pentru a oferi soluţii accesibile în materie de locuinţe

-regenerarea spaţiilor urbane.

FEDR va finanţa 80 % din costul proiectelor selectate. Fiecare proiect poate primi până la 5 milioane de euro. O parte din această finanţare va sprijini transferul soluţiilor inovatoare către alte oraşe din Europa, pentru a avea un impact şi mai mare asupra societăţii, în special în oraşele şi regiunile care au cea mai mare nevoie de susţinere pentru transformare în direcţia unui viitor verde. Pe termen lung, autorităţile urbane sprijinite vor institui parteneriate de transfer cu alte trei oraşe interesate să reproducă părţi ale proiectelor sau proiecte complete. Cererea de propuneri este deschisă până la jumătatea lunii ianuarie 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb