Comisia Europeană denunţă "noi deteriorări" ale statului de drept în Ungaria

S.B.
Internaţional / 24 mai 2022

Comisia Europeană denunţă "noi deteriorări" ale statului de drept în Ungaria

Comisia europeană (CE) denunţă faptul că situaţia statului de drept continuă să se deterioreze în Ungaria, şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de lipsa independenţei autorităţii de reglementare a presei şi de folosirea programului-spion Pegasus de către autorităţile ungare, informează news.ro.

inistrul ungar al Afacerilor Europene Judit Varga a fost audiată de către omologii săi din UE într-o reuniune, în cadrul unei proceduri declanşare împotriva Ungariei în 2018 de către Parlamentul European (PE) cu privire la "riscul clar al încălcării grave a valorilor europene".

Aceasta este a patra audiere de acest fel.

"În numele CE, noi nu vedem progrese ci, din contră, există noi deteriorări", a denun ţat comisarul european însărcinat cu Justiţia Didier Reynders, care a participat la discuţie.

El a citat legea unagră care interzice evocarea în prezenţa minorilor a "schimbării de sex şi homosexualităţii" şi a denunţat caracterul discriminator faţă de comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

CE este îngrijorată, de asemenea, de "problema independneţei autorităţii de reglementare a presei", ai cărei "toţi membrii" au fost numiţi de către Paritdul Fidesz (la putere) şi care a refuzat să prelungească licenţa de difuzare a postului de radio independent Klubradio, a precizat comisarul belgian într-o conferinţă de presă.

În privinţa alegerilor legislative din aprilie, care au condus la o nouă victorie a liderului naţionalist Viktor Orban, aflat la putere de 12 ani, Didier Reynders a anunţat concluzii preliminare ale OSCE care pun în discuţie "părtinirea presei sau finanţarea opacă a campaniilor".

El a evocat, de asemenea, "probleme în domeniul independenţei justiţiei şi folosirii unui program-spion, ca Pegasus, de către autorităţile ungare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb