COMISIA EUROPEANĂ: "România a făcut cele mai mari progrese din UE privind conectivitatea la internet"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 februarie 2016

Ţara noastră face parte din grupul statelor europene care sunt într-o fază de recuperare a decalajelor digitale, înregistrând cele mai mari progrese în domeniul conectivităţii la internet, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind evoluţia statelor membre UE în domeniul digital şi prezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI)

Raportul DESI (Indicele Economiei şi Societăţii Digitale) arată că ne aflăm deasupra mediei UE în privinţa accesului la Internet de mare viteză, reţelele naţionale putând oferi viteze de 30 Mbps, pentru 72% dintre gospodării, media UE fiind de 71%. În raportul Comisiei, se menţionează că România a făcut cele mai mari progrese în domeniul conectivităţii, clasându-se pe locul 23, în rândul statelor membre.

În prezent, 59% dintre abonamentele la internet fix sunt abonamente la conexiuni rapide de internet, faţă de 54%, în anul 2013, ceea ce plasează România pe locul al doilea, din acest punct de vedere, potrivit documentului.

Raportul Comisiei Europene relevă faptul că 32% dintre români nu au utilizat niciodată internetul şi doar 26% dintre cetăţeni deţin competenţe digitale de bază, iar cel mai mic procent este legat de încrederea scăzută în utilizarea internetului şi a serviciilor online dar şi în ceea ce priveşte competenţele digitale şi prezenţa online.

Potrivit aceleiaşi surse, ţara noastră este pe ultimul loc în UE şi are un scor de 0,35, în materie de dezvoltare şi utilizare a serviciilor digitale, media europeană fiind 0,52.

"Deşi românii sunt activi pe reţelele de socializare, ei au o încredere foarte scăzută în utilizarea serviciilor de online banking (9.6%) şi cumpărături online (18%) - aceasta fiind o provocare căreia va trebui ca societatea noastră să îi răspundă, pentru că o economie digitală este alimentată de încrederea cetăţenilor în serviciile online", au spus reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor.

Totodată, Comisia Europeană consideră că ţara noastră "mai are multe de făcut pentru a avea o economie digitală, în care mediul de afaceri să beneficieze de toate oportunităţile oferite de tehnologiile digitale, mai ales în materie de productivitate şi eficienţă". Raportul DESI atrage atenţia că intreprinderile româneşti vor avea dificultăţi în a concura pe piaţa globală digitală, dacă nu vor utiliza mai mult aplicaţiile de comerţ electronic şi cloud computing. Doar 7,4% dintre IMM-uri vând online în România şi doar 1,9% dintre acestea vând online în alte state membre.

O altă temă la care Comisia a făcut referire în raport se referă la serviciile oferite de autorităţile publice, unde ţara noastră mai trebuie să facă progrese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb