Comisia Europeană va analiza informaţiile cu privire la fostul comisar Neelie Kroes

Andrei Stan
Internaţional / 22 septembrie 2016

Kroes a condus o firmă offshore cu sediul în Bahamas în timpul mandatului

Comisia Europeană a anunţat astăzi că va analiza informaţiile potrivit cărora fostul comisar pentru Concurenţă, Neelie Kroes, nu a declarat faptul că a condus o firmă offshore cu sediul în Bahamas în perioada cât a deţinut funcţia, transmite agenţia Reuters.

Neelie Kroes, care a fost Comisar pentru Concurenţă timp de zece ani, până în 2014, în timpul preşedinţiei lui Jose Manuel Barosso, a recunoscut în presă că ar fi trebuit să-şi declare calitatea de director al companiei offshore.

Un purtător de cuvânt al Comisei Europene a declarat astăzi că executivul comunitar vrea să obţină noi clarificări din partea lui Neelie Kroes, pe lângă informaţiile oferite deja de fostul comisar. Purtătorul de cuvânt nu a exclus posibilitate aplicării unor sancţiuni.

Aceste dezvăluiri vin într-un moment delicat pentru Comisia Europeană, care se luptă să recâştige încrederea opiniei publice după ce populaţia Marii Britanii a votat în favoarea ieşirii din UE, notează Reuters.

Preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker şi-a exprimat în mod public nemulţumirea după ce predecesorul său, Jose Manuel Barroso, a început să lucreze pentru banca americană Goldman Sachs.

Neelie Kroes, politician liberal din Olanda, şi-a atras deja critici din partea Comisiei la începutul acestei luni după ce şi-a exprimat în mod public îndoieli cu privire la decizia Comisiei de a cere grupului american Apple să ramburseze Irlandei impozite restante în valoare de 13 miliarde de euro.

Cu acea ocazie, un purtător de cuvânt al Executivului european a subliniat că Neelie Kroes deţine o poziţie la compania americană de ride-sharing Uber, pe care a sprijinit-o în mod public în timpul mandatului său de comisar cu ocazia disputelor dintre Uber şi organizaţiile şoferilor de taxi din Europa, aminteşte agenţia Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb