Comisia pentru Diaspora şi-a ţinut şedinţa, afară, pe scările Parlamentului

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică / 13 noiembrie 2014

Comisia pentru Diaspora şi-a ţinut şedinţa, afară, pe scările Parlamentului

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi: "Sunt convins că nu se vor suplimenta secţiile de votare din diaspora"

Deputaţi pe scară - dacă ai fi vrut, ieri, să urci treptele Casei Poporului, atunci ai fi călcat peste parlamentari, căci membrii Comisiei pentru Diaspora au protestat împotriva măsurii adoptate de Secretariatul General, de a interzice ziariştilor să intre cu reportofoane şi camere de filmat, în incinta Parlamentului.

Secretariatul General a dispus restricţionarea accesului presei, afirmând că, potrivit programului săptămânal aprobat, deputaţii îşi desfăşoară activitatea în teritoriu, nu în comisiile de specialitate.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a susţinut că şedinţa Comisiei pentru Diaspora, în care trebuiau audiaţi actualul ministru de externe Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, (n.r. - în vederea optimizării procesului de votare în dispora) nu a fost convocată în acord cu regulamentul Camerei Deputaţilor, care impunea sesizarea Biroului Permanent, arată un comunicat remis redacţiei în urmă cu două zile.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi ne-a declarat, ieri: "Biroul permanent (BP) a fost sesizat, însă, potrivit informaţiilor pe care le-am primit de la deputatul Mircea Dolha (n.r. vicepreşedintele Comisiei pentru Diaspora), care s-a ocupat de comunicarea instituţională, BP nu s-a întrunit. Argumentul pe care noi l-am invocat a fost că se impune rezolvarea unei probleme urgente (n.r. - discutarea măsurilor care trebuie adoptate pentru optimizarea procesului de votare în afara ţării)".

Parlamentarul Ovidiu Raeţchi ne-a mai spus că povestea este tergiversată şi că este convins că nu se vor suplimenta secţiile de votare din diaspora. Ministerul de Afaceri Externe (MAE) a primit nenumărate solicitări din diaspora pentru a suplimenta secţiile de votare, inclusiv cereri prin care cetăţenii se ofereau să facă voluntariat ca să fluidizeze procesul de votare, în secţiile din afara graniţelor, mai spune parlamentarul, care afirmă, însă că MAE nu a luat în considerare nicio solicitare care i-a fost înaintată.

Ovidiu Raeţchi a ţinut să ne precizeze: "Suplimentarea numărului de cabine de vot nu ne ajută, pentru că regulile stricte, în baza cărora se face accesul în secţiile de votare din ambasade şi consulate, încetinesc procesul. Legea spune că numărul de cabine de vot se pot suplimenta până la şapte, însă, şi dacă se vor suplimenta, în toate secţiile, până la numărul maxim, problema votului din diaspora nu va fi soluţionată".

Iniţial, Titus Corlăţean, fostul ministru de externe şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni au confirmat participarea la şedinţa Comisiei pentru Diaspora, unde ar fi trebuit să fie aduse în discu ie aspecte de interes pentru organizarea alegerilor din afara graniţelor ţării. Ulterior, însă, Teodor Meleşcanu - cel care a preluat protofoliul MAE de la Corlăţean - a refuzat întrunirea cu membrii comisiei.

În rândul deputaţilor care au hotărât să ţină sedinţa de comisie, în curtea Palatului Parlamentului, în faţa presei, s-au aflat Mircea Dolha (PNL), Bogdan Diaconu (neafiliat), Mihai Deaconu (PPDD), Aurelian Mihai (neafiliat), Ovidiu Raeţchi (PNL), Eugen Tomac (PMP).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb