Compania Net Communications Systems estimează o creştere de 30% în anul 2023

G.D.
Companii / 13 martie 2023

Florin Scarlat, fondatorul Net Communications Systems

Florin Scarlat, fondatorul Net Communications Systems

Compania IT Net Communications Systems mizează pe o creştere de 30% a cifrei de afaceri în anul 2023 până la 1,56 milioane de euro, faţă de 1,2 milioane de euro în 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, unul din factorii importanţi care va influenţa creşterea compa-niei în 2023 se bazează pe oportunitatea fondurilor disponibile pentru digitalizare prin planul PNRR. Noile finanţări vor genera o creştere a numărului managerilor şi antreprenorilor care îşi digitizează activitatea de business. De asemenea, comple-mentar soluţiilor de digitizare, achiziţiile de soluţii şi echipamente vor avea o pon-dere însemnată în cifra de afaceri a companiei Net Communications Systems în anul 2023. Alt factor este legat de creşterea generală a tarifelor la utilităţi. Astfel, devine mai eficient economic să externalizezi în cloud decât să ţii echipamentele la birou. De asemenea, au crescut încrederea şi înţelegerea oamenilor legate de soluţiile cloud. Atunci când datele sunt în cloud, acestea sunt automat mai bine protejate decât atunci când sunt stocate local la sediul companiei. Net Communications Sys-tems este partener Veeam, Aconis şi oferă soluţii de backup performante şi timpi de repunere în funcţiune foarte mici în caz de dezastru.

Cele mai importante servicii oferite de Net Communications Systems în 2022 sunt legate de migrarea datelor către Microsoft 365.

"În 2022 am avut foarte multe proiecte de migrare a datelor din structuri locale către M365. Consider că acest trend va continua şi în 2023 deoarece pe lângă suita de aplicaţii de lucru care oferă pachetul M365, partea de licenţiere a suitei office a fost şi va fi un factor decisiv. Cred că toate soluţiile legate de cloud vor avea succes în perioada următoare. Un alt serviciu cu potenţial de creştere este securizarea reţelelor în contextul în care atacurile informatice au crescut foarte mult în ultima perioadă", a declarat Florin Scarlat, CEO şi fondator al Net Communications Systems.

În principal, creşterea înregistrată de compania Net Communications în anul 2022 a venit din două direcţii. Primul pilon de creştere este legat de soluţiile oferite cli-enţilor pe partea de digitizare a serviciilor, cu echipa tehnică pregătită orientată către clienţi, şi al doilea este reprezentat de vânzările de echipamente sau soluţii cloud care i-au ajutat în procesul de digitizare a serviciilor. Trendul este în creştere mai ales în momentul de faţă prin accesarea fondurilor PNRR.

Astfel, principalii factori care au dus la evoluţia pozitivă bazată pe creştere din 2022 sunt legaţi de optimizarea şi digitizarea activităţii companiilor de oferirea de mo-bilitate a angajaţilor post-pandemie şi securitatea infrastructurii IT. "Consider că acest trend continuă şi în 2023 mai ales în prima parte a anului prin proiectele de digitizare PNRR. În prezent, avem foarte multe cereri de oferte de echipamente şi soluţii IT pentru digitizare care vor fi incluse în proiectele depuse de beneficiari. Un alt factor important este cererea pentru servicii de backup şi de siguranţa datelor. Tot mai multe companii doresc să-şi facă backup în cloud deşi au soluţii implemen-tate local pentru a avea siguranţa datelor în cazul unui dezastru", spune Florin Scar-lat, fondatorul Net Communications Systems.

În topul soluţiilor implementate de Net Communications System în ultimele 12 luni se află astfel implementarea M365, soluţie care a înregistrat o creştere de 30-40% faţă de anul 2021. Pe lângă acest tip de implementări, pentru companiile mici au crescut serviciile de migrare a aplicaţiilor în cloud. De asemenea, scumpirea ta-rifelor la utilităţi reprezintă un factor determinant pentru migrarea în cloud care va continua şi în 2023. În acest context, chiar şi managerii mai sceptici vor face în per-ioada următoare mutarea către cloud din cauza creşterii costurilor cu utilităţile, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb