Compania New Business Dimensions va avea o nouă structură a acţionariatului

V.G.
Companii / 13 decembrie 2022

Compania New Business Dimensions va avea o nouă structură a acţionariatului

New Business Dimensions (NBD) anunţă schimbarea acţionariatului companiei, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Astfel, noua structură a acţionariatului NBD îi include pe Emanuel Oană, CEO şi acţionar pre-existent care îşi majorează deţinerile la 55% din capitalul social, devenind acţionar majoritar, şi Marius Ionescu care preia 45% din capitalul social şi care, pe lângă investiţia de capital, aduce know-how-ul pe segmentul activităţii de trezorerie şi a vânzărilor pe pieţe externe.

"Noii acţionari ai NBD vor păstra actuala echipă de management care va fi întărită cu noi membri în special în domeniul financiar şi business development, dar va continua cu acelaşi model operaţional care a adus rezultate în ultimii 12 ani. Noua structură mai suplă a acţionariatului va face ca deciziile strategice să fie mai uşor de luat şi aplicat, va oferi un plus de stabilitate şi va permite trasarea unor planuri de dezvoltare la nivel local şi regional mult mai coerente şi ambiţioase. Compania este solidă şi matură, cu o bază extinsă de clienţi enterprise. Ne bucurăm de o creştere pe toate segmentele, reflectată atât în cifra de afaceri, cât şi în profitabilitate. Mă bucură decizia lui Marius Ionescu prin care se alătură NBD. El are o experienţă relevantă în domeniul financiar-bancar şi sunt convins că împreună vom crea un viitor mai bun pentru companie, angajaţi, clienţi şi vom maximiza la nivel regional potenţialul NBD", afirmă Emanuel Oană, acţionar majoritar şi CEO al NBD.

Potrivit sursei citate, Marius Ionescu are o experienţă de peste 10 de ani în cadrul unor importante grupuri financiar-bancare din România, timp în care a construit echipe de management şi a dezvoltat echipe regionale de vânzări de produse de trezorerie bancară şi produse financiare derivate adresate clienţilor corporativi. După ce în urmă cu nouă ani a cofondat Pluridio, acesta este în prezent implicat în mai multe companii ce activează în domeniul IT&C. În cadrul NBD, Marius Ionescu se va implica în conturarea strategiei de dezvoltare a companiei specifice domeniului financiar-bancar, în extinderea internaţională şi în crearea şi dezvoltarea unui grup consolidat de firme din domeniul IT cu ambiţii la nivel internaţional.

"Am investit în NBD înţelegând foarte bine business-ul său şi totodată rolul strategic pe care îl deţine în nişa în care activează, dar şi potenţialul semnificativ de scalare. Există o sinergie între NBD şi Pluridio, ambele deservind cu succes sectorul bancar. Am încredere în managementul existent şi în echipa solidă de profesionişti pe care o voi susţine, şi alături de care vom duce mai departe dezvoltarea companiei", declară Marius Ionescu, CBDO al NBD responsabil de dezvoltare, strategie şi pieţe externe.

Cumpărătorii au fost asistaţi în structurarea tranzacţiei de LBO (Leveraged Buyout) şi Due Diligence financiar de Capital Debt Services, reprezentată de Nicolas Pleşea, Senior Partner, cu o experienţă de peste 18 ani în structurarea tranzacţiilor de tip leveraged buyout, M&A şi private equity.

"Tranzacţia a fost un succes şi a fost realizată într-un timp scurt de numai şase luni, ceea ce poate fi considerat un record naţional pentru un deal M&A cu structură de LBO în segmentul său", a declarat Nicolae Pleşea.

Asistenţa juridică privind structurarea tranzacţiei, exerciţiul de due diligence juridic, pregătirea şi negocierea documentaţiei tranzacţiei a fost asigurată pentru cumpărători de casa de avocatură Volciuc Ionescu, prin echipa coordonată de Sabin Volciuc, Ana Sandu-Capra şi Ada Butnaru.

"Ne-a facut mare plăcere să lucrăm cu Marius şi Emi în această tranzacţie foarte interesantă şi solicitantă din perspectiva structurii şi a calendarului", au declarat aceştia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb