Reporter: Electromagnetica activează în sectorul energiei regenerabile. În ce stadiu se află acest domeniu?
Eugen Scheuşan: În ţara noastră au fost investite miliarde de euro în energia regenerabilă, iar acum acest sector a ajuns aproape tot în faliment.
De exemplu, Electromagnetica, la un moment dat, a cumpărat un lanţ de microhidrocentrale ajuns la un grad avansat de uzură, în baza legislaţiei apărute în urmă cu zece ani care urma să promoveze energia din surse regenerabile. Între timp, după ce ne-am angajat într-un proces de reabilitare şi construcţie, au început loviturile. Prima dintre ele a fost legată de materia primă - preţul apei a crescut de circa zece ori şi nu plătim apa doar la intrararea pe lanţ, ci pentru fiecare hidrocentrală. În plus, a fost făcută şi o discriminare - mai în glumă, mai în serios, dacă noi plătim apa, cei cu turbinele de vânt de ce nu plătesc vântul? Ulterior, a mai fost pus un bir - pe construcţii speciale. De asemenea, a fost revizuită legea şi s-au împuţinat certificatele verzi.
1. Cu angajarile nu este mereu la fel
(mesaj trimis de Adrian în data de 09.03.2017, 15:27)
Imi aduc aminte acum mai multi ani merg la interviu la ei. Prima discutie OK. A doua discutie OK. Dupa care la sfarsit urmeaza clasicul "va sunam noi". Bineinteles nu a mai sunat nimeni. Nici acum nu stiu cum a ramas? Zvonul este ca procesul de selectie a fost anulat. Cine mai stie adevarul?
2. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 10.03.2017, 11:18)
Mai da' intelept mai este respectivul domn. Probabil ca lui ar trebui sa i se puna intr-adevar o taxa pentru aerul pe care il respira degeaba.
Multinationalele care vin si pleaca nu lasa decat niste hale. Ca lasa in urma lor si o buna perioada in care multi romani au fost platiti mai bine decat romanii platiti de firmele romanesti, ca acele multinationale lasa si taxe grase pentru salarii si altele, asta nu conteaza in opinia dansului.
Oare o firma autohtona care si-ar incheia activitatea, nu ar lasa si ea la nivel fizic doar niste hale?
Romania are nevoie de investitori de calitate, indiferent daca acei investitori sunt romani sau straini. Ei trebuie doar sa aiba activitati profitabile, sa plateasca bani, sa creeze valoare.