COMUNICAT DE PRESĂ PCC Conducerea Oltchim împinge compania pe un drum care nu duce nicăieri

ADVERTORIAL
Companii / 8 februarie 2011

În 2010, după primele trei trimestre, Oltchim a raportat pierderi cumulate de peste 178 milioane de lei.

Ca urmare a acestui fapt, domnul Constantin Roibu, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al Oltchim, a anunţat într-un comunicat de presă remis Bursei de Valori Bucureşti pe 29.11.2010 că "aşa cum am previzionat, octombrie 2010 este a doua lună consecutivă în care S.C. Oltchim S.A. înregistrează profit pe total activitate, profitul din activitatea de exploatare acoperind integral pierderea financiară". Articole din presă citându-l pe domnul Roibu au apărut în aceeaşi zi pe Mediafax, Bursa, Vocea Vâlcii, Impact Real, dailybusiness.ro, epitesti.ro. Pe 30.11.2010, articole similare conţinând această informaţie au apărut în wallstreet.ro, Bursa, Economistul şi Ziarul de Vâlcea.

Într-un alt comunicat de presă, emis în data de 8 decembrie 2010, domnul Roibu a confirmat din nou că "în lunile septembrie şi octombrie, Oltchim a realizat profit şi estimăm că aceste rezultate pozitive vor continua în lunile noiembrie şi decembrie 2010".

Ca urmare a acestui comunicat, articole din presă citând afirmaţiile domnului Roibu au apărut în publicaţii cum ar fi Bursa (08.12.2010), dailybusiness.ro (08.12.2010), Viaţa Vâlcii (08.12.2010), Curierul de Vâlcea (08.12.2010), Vocea Vâlcii (09.12.2010, ediţie.ro (11.12.2010), ziarulancheta.ro şi argesmedia.ro la 14.12.2010.

Între 01.01.2010 şi 29.12.2010 Oltchim a operat cu un buget care lua în calcul funcţionarea la capacitate maximă şi integrată cu Arpechim începând cu trimestrul al doilea din 2010 şi prevedea ca rezultat la sfârşitul anului un profit de 10,237 milioane de lei.

Bugetul Oltchim revizuit pentru anul 2010 a fost pregătit de conducerea Oltchim şi aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor din 29.12.2010, cu numai două zile înainte de sfârşitul anului. Acest buget revizuit propus de conducerea societăţii prevedea că nu era de aşteptat ca Oltchim să genereze pierderi la sfârşitul anului 2010 şi că rezultatul financiar anual pentru 2010 la Oltchim va fi egal cu "0" (zero).

Rezultatele financiare preliminare raportate de Oltchim la 31.01.2011 au fost în flagrantă contradicţie cu declaraţia conducerii Oltchim, iar realitatea a demonstrat că bugetul elaborat de conducerea Oltchim şi aprobat la 29.12.2010 a fost nerealist şi iluzoriu.

Prognozarea unui profit de către conducerea Oltchim a fost o eroare, deoarece în trimestrul IV al anului 2010 Oltchim a înregistrat pierderi de 36,220 milioane de lei, iar bugetul s-a dovedit a fi total nerealist, Oltchim încheind anul 2010 cu pierderi cumulate de 214,418 milioane de lei.

Toate aceste fapte confirmă încă o dată că managementul Oltchim este lipsit de competenţă şi profesionalism şi a indus în eroare piaţa, acţionarii, clienţii şi partenerii de afaceri prin declaraţiile sale.

Politica managementului Oltchim de a induce în eroare acţionarii şi opinia publică este foarte periculoasă pentru companie. Este, de asemenea, un lucru grav în contextul planurilor de dezvoltare nerealiste ale conducerii Oltchim, bazate pe tehnologii învechite şi pe o strategie concepută cu patruzeci de ani în urmă, care nu poate oferi Oltchim o şansă la supravieţuire în economia actuală.

Conducerea Oltchim împinge compania pe un drum care duce spre o potenţială insolvenţă sau faliment, riscuri reale în cazul Oltchim S.A.

PCC SE consideră că Oltchim SA are nevoie urgentă de un plan de afaceri realist bazat pe standarde de business, pe situaţia actuală a pieţei şi pe potenţialul Oltchim.

Pentru a asigura supravieţuirea companiei, PCC SE este gata să implementeze o restructurare reală şi imediată la Oltchim SA, împreună cu statul român ca acţionar majoritar, cu scopul de a opri activitatea dezastruoasă a conducerii actuale a Oltchim, în încercarea de a evita insolvenţa companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In calitate de reprezentant al unei firme care a participat la revizia de la Arpechim in 2010 parerea mea este urmatoarea:

    Echipa manageriala de la Oltchim in acest moment este un dezastru. 

    Au contractat lucrari de zeci de milioane de euro pt revizia Arpechim fara a avea fondurile alocate, neputind plati astfel firmele care au lucrat. Numai pt asta ar trebui sa i se intocmeasca lui Roibu dosar penal.  

    Platile au fost efectuate dupa bunul plac.  

    Nu consider ca PCC ar trebui sa preia managementul Oltchim , astia sint niste criminali economic care nu vor decit controlul Oltchim.

    Dar in orice caz , oricine e mai bun decit Roibu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb