Concilium Consulting a restructurat datorii fiscale în valoare de peste 48 milioane lei pentru companiile din grupul Chimica

Comunicate de presă / 9 septembrie 2021

Concilium Consulting a restructurat datorii fiscale în valoare de peste 48 milioane lei pentru companiile din grupul Chimica

Concilium Consulting, companie de consultanţă în restructurare de business afiliată Turnaround Management Association, a reuşit să obţină, în baza OG6/2019, restructurarea tuturor datoriilor bugetare restante ale grupului Chimica, în valoare de peste 48 de milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

"ANAF a aprobat toate cele şase planuri de restructurare pe care le-am realizat pentru companiile grupului Chimica şi, dacă acestea îşi vor desfăşura activitatea conform planurilor respective în următorii şapte ani, li se vor anula datorii fiscale de peste 25 de milioane de lei. Între timp, companiile beneficiază de eşalonarea plăţii pentru restul sumei, de aproximativ 23 de milioane de lei", a explicat Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting, numit ca expert independent în procesul de restructurare a companiilor din grupul Chimica.

"Alegerea expertului care să asiste compania în procesul de restructurare e critică pentru obţinerea acestor beneficii atât pentru Grup, cât şi pentru creditorii noştri. E o dovadă suplimentară că măsurile de redresare ale Statului funcţionează dacă sunt implementate corect. Suntem extrem de mulţumiţi de rezultate, mai ales că am reuşit astfel să salvăm împreună peste 760 de locuri de muncă", adaugă Gelu Stan, Preşedinte al Directoratului în companiile grupului Chimica, administrate în sistem dualist.

Păstrarea acestor locuri de muncă va asigura, pe parcursul celor şapte ani de derulare a planurilor de restructurare, încasări de peste 435 de milioane de lei către Bugetul de Stat ca şi contribuţii salariale. La aceste sume se adaugă impozitul pe profit şi TVA aferent relaţiilor comerciale desfăşurate.

Măsura prevăzută în Ordonanţa 6/2019 permite scutirea companiilor de plata obligaţiilor fiscale scadente la 31.12.2020, în anumite condiţii şi pentru o perioadă de până la şapte ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă trei ani. Practic, companiile pot beneficia de ştergerea accesoriilor cumulate şi de amânarea la plată cu până la jumătate din principalul datoriei fiscale - urmată de ştergerea sumelor amânate la plată, dacă planul de restructurare se încheie cu succes.

Se pot înscrie pentru această măsură companiile private şi de stat care nu sunt eligibile pentru alte măsuri de restructurare a datoriilor fiscale prevăzute în acest sens în Codul Fiscal şi care nu sunt în insolvenţă, cu anumite excepţii. De asemenea, ca să fie eligibile, societăţile trebuie să fie cu datoriile curente plătite la zi până la data la care se depune planul de restructurare. Se mai solicită şi un Test cu rezultat pozitiv al Creditorului Privat Prudent, care se finalizează si în baza Planului de Restructurare coroborat cu rezultatul din raportul de evaluare întocmit de un evaluator ANEVAR. Toate companiile care aplică pentru această măsură trebuie să aleagă un expert independent.

Vlad Năstase: "E important de reţinut că firmele eligibile pentru această măsură mai au timp până în 30 septembrie 2021 să trimită o notificare a intenţiei de restructurare şi până în 31.01.2022 să depună Planul de Restructurare şi Testul Creditorului Privat Prudent pentru a începe procesul de restructurare a datoriilor fiscale restante. Noi avem în curs de aprobare alte două planuri pentru companii mari din industrii diferite, pentru care suntem încrezători că ANAF va aproba cât de curând restructurarea datoriilor fiscale în valoare de peste 21 de milioane de lei, cu toate beneficiile care decurg din acest rezultat."

 

Grupul Chimica, jucător industrial cu tradiţie de peste 80 de ani în România, s-a transformat în companie de tip holding pentru administrarea activelor financiare ale firmelor din grup în anul 2012. Grupul cuprinde companiile Chimica SA, Chimsport SA, Chimica Automotive SA, Chimsport Automotive SA, Chimica Research & Development SA, VES SA, Chimica Medical SRL, Chimica Real Estate SRL şi Chimica Navete & BLC SRL. Companiile din Grupul Chimica au avut in anul 2020 o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de lei. Recent, Grupul Chimica a vândut o afacere de producţie a clăparilor de schi către gigantul Amer, care deţine brand-ul Solomon şi a înlocuit acest business cu producţia de subansambluri pentru electrocasnice, clienţi fiind companii internaţionale importante din piaţa de profil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb